Pár predal svoj trojizbový dom v Manchestri za 400-tisíc libier a hotovosť použil na kúpu šiestich 400-ročných domov, dvoch stodôl a viac ako hektára pôdy.Facebook/Lac De Maison - Family Friendly Gites Complex/
StoryEditor

Pár predal dom v Anglicku a kúpil si celú dedinu vo Francúzsku. Manželia žijú svoj sen, domov by sa už nevrátili

Michal Čiernik28.06.2024., 11:00h

Svoj dom v Manchestri predali v prepočte za 470-tisíc eur a kúpili si celú francúzsku historickú dedinu. Konečne si skutočne užívajú život a do starého by sa už nevrátili.

Lajkuj Brainee.sk na

Liz Murphy (47) a jej manžel David (55) kúpili v januári 2021 historickú vidiecku dedinku Lac De Maison v Poitou-Charentes v juhozápadnom Francúzsku.

Pár predal svoj trojizbový dom v Manchestri za 400-tisíc libier a hotovosť použil na kúpu šiestich 400-ročných domov, dvoch stodôl a viac ako hektára pôdy.

image

Žena urobila to, po čom túžia tisíce Slovákov: Na Sicílii kúpila tri domy za tri eurá. Pozri sa, čo nasledovalo potom

Svoj vidiecky raj zmenili na prosperujúci podnik a ich tri zrekonštruované dovolenkové domy sú na leto 2024 takmer úplne rezervované. „Boli sme naozaj zaneprázdnení, toto leto sme takmer plne obsadení a dokonca aj v pokojnej sezóne sme mali väčšinu víkendov hostí,“ prezradila pre Independent Liz, mama dvoch detí, pôvodom z Altrinchamu v Manchestri.

image

Pár predal svoj trojizbový dom v Manchestri za 400-tisíc libier a hotovosť použil na kúpu šiestich 400-ročných domov, dvoch stodôl a viac ako hektára pôdy.

Facebook/Lac De Maison - Family Friendly Gites Complex/

Manželia, ktorí predtým pracovali v rádiu, už nie sú závislí od zamestnávateľa a hovoria, že je to „krásny pocit“ byť sebestačný a pracovať na sebe. „Teraz sme tu štyri roky, takže sme si na údržbu zvykli a zrýchlili sme každodenný chod vecí. Toto je teraz naša práca na plný úväzok,“ priznala Liz.

Keďže kríza životných nákladov v Spojenom kráľovstve pokračuje, rodina je presvedčená, že jej vysnívaný životný štýl by v Anglicku nebol dosiahnuteľný. Teraz považujú Francúzsko za svoj nový domov. „Nejde ani tak o životné náklady, ale skôr o kvalitu života našej rodiny. Ceny kolíšu všade, zaznamenali sme zvýšenie nákladov aj vo Francúzsku,“ prezradila matka dvoch detí. „Tu však máme trochu viac pod kontrolou svoj vlastný osud,“ dodala Liz, ktorá spolu so svojim manželom priznala, že do Anglicka by sa už nevrátili.

„Vo Francúzsku máme teraz väčšiu stabilitu,“ doplnil David. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 15:01