Rubia Daniels kúpila tri domy za tri euráTwitter, Rubia Daniels
StoryEditor

Žena urobila to, po čom túžia tisíce Slovákov: Na Sicílii kúpila tri domy za tri eurá. Pozri sa, čo nasledovalo potom

Miroslav Kamody08.08.2023., 08:00h

Kúpiť dom za euro? V niektorých častiach Európy je to naozaj reálne. Svoje by o tom vedela povedať aj žena, ktorá takto kúpila rovno tri.

Lajkuj Brainee.sk na

Určite si ich zachytil aj ty. Senzačné správy o tom, že rôzne malé európske mestečká a dediny ponúkajú nehnuteľnosti za úplne smiešne peniaze. Teoreticky nemá nikto z nás problém kúpiť si v nich malebný domček či byt za cenu obyčajného chleba.

Prečo to však ešte nikto od nás neurobil? Portál Business Insider oslovil ženu, ktorá sa rozhodla, že túto ponuku reálne využije. Keď sa Rubia Daniels prvýkrát dopočula o lacných talianskych domoch, bolo jej jasné, že sa na ne musí ísť pozrieť osobne.

image

Chudoba ako najväčšia turistická atrakcia. Údajne najľudnatejší ostrov sveta bol postavený na odpadkoch

Stačila jedna návšteva a zamilovala sa

„Bola som taká ohromená. Bola to jedna z vecí, ktoré musíte vidieť, aby ste sa uistili, že je to pravda,” povedala pre Insider. „Urobila som si prieskum a do troch dní som mala letenku, prenajaté auto, hotel a vyrazila som.”

Na konci svojho 10-dňového výletu do Mussomeli, malého mesta na Sicílii, v júli 2019, bola hrdou majiteľkou troch schátraných domov, ktoré ju vyšli dokopy tri eurá. Zaplatila tak len euro za každý.

image

Kvíz, v ktorom by mali aj deti tromfnúť dospelých. Trúfate si na otázky zo všeobecného prehľadu?

Predaj potvrdil aj zástupca organizácie Case 1 Euro, ktorá je zodpovedá za celý projekt opätovného zaľudnenia Mussomeli. Daniels, ktorá sa pred 30 rokmi presťahovala z predmestia brazílskeho hlavného mesta, povedala, že bola talianskych mestečkom očarená aj preto, že jej pripomínalo domov z detstva.

Každý dom je pre ňu samostatný projekt

„Ľudia boli super ústretoví a každý chcel ísť so mnou na kávu. Realitní makléri ma objali ako sestru - boli so mnou každý deň, kým som tam bola,” rozrozprávala sa o svojej prvej návšteve.

Okrem obyvateľov ju čarila aj bohatá história mesta a myšlienka obnovy opustených domov. „Je to environmentálny koncept,” dodala Daniels, ktorá pracuje v solárnom priemysle. „Musíme prestať stavať a začať prerábať existujúce veci, ktoré máme.”

A že to so svojimi tromi domami myslí naozaj vážne potvrdzuje aj fakt, že pre každý z nich má iné plány. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. apríl 2024 12:32