Miliónová aukcia komiksov.Wikimedia/
StoryEditor

Miliónová aukcia komiksov. Spider-Man z roku 1963 sa predal za neuveriteľnú sumu, jeho predošlý majiteľ zarobil poriadny balík

Michal Čiernik18.01.2024., 15:00h

Kópia The Amazing Spider-Man č. 1 z marca 1963 bola vydražená za rekordných 1,27 milióna eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Vydanie, ktoré obsahuje prvé stretnutie Spider-Mana s Fantastickou štvorkou, bolo jednou z dvoch kópií na aukcii, ktoré získali hodnotenie takmer dokonalý z číselnou známkou 9.8 z 10 od Certified Guaranty Company. Druhým komiksom bol časopis All-Star Comics č. 8 z roku 1942 s prvým vystúpením Wonder Woman, ktorý sa predal za 1,38 milióna eur, uvádza The Guardian. 

image

VIDEO Poznáme víťazov herných Oscarov. Ročník ovládli Baldur‘s Gate 3 a Alan Wake, Spider-Man 2 odchádza s prázdnymi rukami

Komiks, ktorý bol vydaný iba sedem mesiacov po debute postavy Petera Parkera v Amazing Fantasy č. 15, bol vydražený spoločnosťou Heritage Auctions. Najvyššia ponuka dosiahla úroveň 1,27 milióna eur, čo je najviac, koľko sa kedy zaplatilo za kópiu Amazing Spider-Man. Predchádzajúci rekord z júla 2023, bol 478 752 eur.

Bolo zrejmé, že tento Spider-Man je príležitosťou, ktorá sa pravdepodobne nenaskytne, a konečná cena to odrážala,“ povedal podľa magazínu Fine Books Barry Sandoval, viceprezident Heritage Auctions, spoločnosti, ktorá aukciu organizovala.

Superman za dva milióny

Na aukcii sa predala aj vzácna kópia Supermana č. 1, za ktorú zaplatili 2,15 milióna eur. Vydaná bola v roku 1939 spoločnosťou DC Comics a bolo to prvé číslo hrdinovej sólovej série a prvá komiksová kniha venovaná výlučne jednému hrdinovi.

image

Na aukcii sa predala aj vzácna kópia Supermana č. 1, ktorá stála 2,15 milióna eur. 

Wikimedia/

Peter Parker a jeho alter ego Spider-Man, ktoré vytvorili umelec Steve Ditko a spisovateľ Stan Lee, boli prvýkrát predstavení v auguste 1962 v antologickej sérii Amazing Fantasy od Marvelu. Séria Amazing Spider-Man, ktorá bola spustená o niekoľko mesiacov neskôr, odvtedy vydala viac ako 900 čísel. Tento míľnik, dosiahli v roku 2022.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:19