Dedič známeho impéria plánuje svoj miliardový majetok nechať svojmu záhradníkovi.X/__verlaine__, V_of_europe,/
StoryEditor

Dedič známeho impéria plánuje svoj miliardový majetok nechať záhradníkovi. 51-ročného pracovníka si chce adoptovať

Michal Čiernik15.12.2023., 13:00h

Osemdesiatročný miliardár Nicolas Puech, potomok ikonickej módnej dynastie Hermès, údajne pripravuje ohromujúcu ságu o nástupníctve, ktorá zahŕňa adopciu jeho 51-ročného záhradníka.

Lajkuj Brainee.sk na

Nicoals Puech, slobodný a bez detí, plánuje podľa portálu Tribune de Genève legálne určiť svojho bývalého záhradníka a údržbára zo skromnej marockej rodiny za svojho právoplatného dediča.

Osemdesiatnik, piata generácia potomkov Thierryho Hermèsa, ktorý v roku 1837 položil základy luxusného módneho domu, má značný podiel v spoločnosti s hodnotou 220 miliárd dolárov. Jeho majetok v hodnote jedenásť miliárd dolárov (približne deväť miliárd eur) ho radí medzi najbohatších ľudí vo Švajčiarsku.

Záhradník z Maroka

Záhradník je údajne ženatý so ženou zo Španielska, má dve vlastné deti a môže zdediť značnú časť Puechovho majetku, ktorý zahŕňa nadobudnutie značných nehnuteľností v Marakéši v Maroku a Montreux vo Švajčiarsku v hodnote 5,9 milióna dolárov (takmer 5,4 milióna eur).

image

Najbohatší mileniál si od prevzatia obrej spoločnosti pripísal svoju prvú „výplatu“. Dedič Red Bullu získal pol miliardy eur

Puech už inicioval súdne konanie s podporou silného právnického tímu s cieľom adopcie svojho údržbára, ktorá tvorí kľúčovú súčasť jeho revidovaných majetkových pomerov.

Miliardárov netradičný plán čelí obrovským výzvam, pretože sa musí vyrovnať so zložitými právnymi prekážkami pri adopcii dospelého, čo je vo Švajčiarsku mimoriadne zriedkavý jav. Pri takýchto adopciách sa vyžaduje predchádzajúci vzťah počas neplnoletosti osvojenca, čo je v tomto prípade potenciálne náročné splniť, uvádza New York Post.

Nezhody v rodine

Motivácia tohto atypického výberu jeho dediča tkvie v zlých rodinných vzťahoch. Všetko sa začalo kaziť v roku 2014, keď LVMH, konkurenčný luxusný konglomerát, získal podstatný podiel v Hermès, čo vyvolalo nezhody a boj v rámci rodiny.

Puechov odchod z predstavenstva spoločnosti uprostred tohto nepokoja len potvrdil nenapraviteľné nezhody s jeho príbuznými. „Odstúpil, pretože sa už niekoľko rokov cítil sužovaný členmi svojej rodiny, ktorí naňho útočili na viacerých frontoch, nielen čo sa týka LVMH,“ uviedol vtedy jeho hovorca.

image

Jeho majetok v hodnote jedenásť miliárd dolárov (približne deväť miliárd eur) ho radí medzi najbohatších ľudí vo Švajčiarsku.

X/moroccointel/

Okrem toho sa však vynárajú aj ďalšie problémy. Puech predtým venoval svoj majetok nadácii Isocrates, ktorú založil na boj proti dezinformáciám. Pokusy o odvolanie tohto sľubu by mohli spustiť obrovskú právnu bitku podobnú minulým rodinným sporom. Nadácia sa vo vyhlásení zdieľanom s Fortune stavia proti akémukoľvek jednostrannému zrušeniu dedičskej zmluvy.

Správy naznačujú, že manéver adopcie môže slúžiť ako právna taktika na predídenie akémukoľvek zásahu nadácie do Puechovho závetu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:21