Najbohatšia herečka na svete.Twitter/horror31/
StoryEditor

Najbohatšia herečka sveta má majetok v hodnote 2,8 miliardy eur. Roky však už nič nenatáča a skoro nikto ju nepozná

Michal Čiernik03.11.2023., 12:00h

Prekonala aj také esá ako Dwayne Johnson, Tom Cruise či Morgan Freeman. 58 ročná americká herečka má miliardový majetok aj napreik tomu, že nehrala v žiadnom veľkofilme.

Lajkuj Brainee.sk na

Za posledných šesť rokov stvárnila len jednu malú postavu v romantickej komédii od Amazon Studios I Want You Back. Ako je teda možné, že herečka Jami Gertz je najbohatšou herečkou na svete?

Na televíznych obrazovkách sa najčastejšie vyskytovala v 80. rokoch. Vtedy začínala v seriáloch ako Square Pegs, Diff‘rent Strokes, The Facts of Life, Family Ties a Dreams. V polovici 80. rokov sa začala objavovať aj vo filmových projektoch, vrátane spoločných úloh vo filmoch Sixteen Candles, Solarbabies, Less Than Zero a The Lost Boys. 

image

Stavajú školy, pomáhajú v boji proti rakovine alebo obetiam prírodných katastrof. Pozri si, ako zachraňujú životy známi športovci

Aj neskôr stvárňovala vo väčšine prípadov len vedľajšie opakujúce sa postavy v seriáloch. V roku 2001 bola Gertz nominovaná na cenu Primetime Emmy za najlepšiu hosťujúcu herečku v komediálnom seriáli pre Ally McBeal. Od roku 2009 do roku 2010 mala opakovanú úlohu Marli Klein v seriáli Entourage. V roku 2011 sa Jami objavila v televíznom seriáli „Modern Family“. V rokoch 2012 až 2014 hrala v 44 epizódach seriálu The Neighbors. Jej majetok vo výške takmer tri miliardy eur však ani zďaleka nezískala len za hereckú kariéru. 

Bohatý manžel

Celkovo je aktívna už 40 rokov, od roku 1981, to samo osebe ale nestačí na to, aby si získala majetok prevyšujúci čisté imanie väčšie ako George Clooney, Robert De Niro a Adam Sandler majú dohromady. Ona a jej manžel Tony Ressler sú totiž spoluvlastníkmi tímu NBA Atlanta Hawks a menšinovými vlastníkmi Milwaukee Beavers.

image

Ona a jej manžel Tony Ressler sú totiž spoluvlastníkmi tímu NBA Atlanta Hawks a menšinovými vlastníkmi Milwaukee Beavers.

Twitter/kareanderson/

V roku 2012 Giving Back Fund vymenoval Gertz a jej manžela za najštedrejších charitatívnych darcov spomedzi všetkých celebrít. Vtedy poslali rekordný dar 10 miliónov dolárov cez nadáciu Ressler-Gertz Foundation, ktorá sa primárne zameriava na umenie, vzdelávanie, zdravotníctvo a židovské organizácie.

Takže aj keď sa zdá, že ju nikto nepozná, okrem ohromného bohatstva, ju od ostatných hercov výrazne odlišuje aj jej filantropia.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:36