Nové logo Twitteru - XReuters/Dado Ruvic
StoryEditor

Radikálny krok Elona Muska. Je pripravený spoplatniť ľuďom sociálnu sieť X, tvrdí, že má na to dobrý dôvod

ČTK19.09.2023., 13:00h

Elon Musk chce spoplatniť všetkým užívateľom prístup k sociálnej sieti X, predtým známe ako Twitter. Podľa neho je to jediná možnosť ako sa zbaviť botov a falošných účtov.

Lajkuj Brainee.sk na

Majiteľ Twitteru to podľa BBC uviedol v rozhovore s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Nie je ale jasné, či to zo strany miliardára bola len poznámka na okraj alebo signál, že je v príprave taký plán.

„Prechádzame na to, že sa za používanie systému budú platiť malé mesačné poplatky,” povedal šéf spoločností Tesla a SpaceX. Elon Musk sa od minuloročného prevzatia Twitteru snaží motivovať používateľov, aby platili za rozšírenú službu, ktorá sa teraz nazýva X Premium.

image

Chce Musk dobehnúť Borisa Kollára? Ich deti by si už mohli zahrať futbalový zápas, jeho jedenáste dieťa sa volá Techno Mechanicus

Platíš? Dotaneš viac

Platiaci používatelia môžu využívať viac funkcií, napríklad môžu písať dlhšie príspevky a sú na sieti viac vidieť. Prístup k základným funkciám však majú všetci používatelia zadarmo. Ako podotýka BBC, je očividné, že firma má na spoplatnení užívania finančný záujem. Musk napriek tomu trvá na tom, že ho chce zaviesť kvôli topánkam.

Služba X Premium stojí v Spojených štátoch v súčasnej dobe osem dolárov mesačne. Cena sa líši podľa toho, v ktorej krajine sa predplatiteľ nachádza. Najbohatší človek na svete uviedol, že teraz hľadá pre používateľov lacnejšie možnosti.

image

Elon Musk

Reuters/Gonzalo Fuentes

Boj proti armáde botov

„Chystáme sa prísť s nižšou cenou. Chceme, aby to bola len malá čiastka,” povedal Musk. „Je to na dlhšiu diskusiu, ale podľa môjho názoru je to vlastne jediná obrana proti obrovským armádam botov,” dodal.

Rizikom však je, že zavedením platenej brány môže X prísť o veľkú časť svojich používateľov. To by zase mohlo znížiť príjmy z reklamy, ktoré v súčasnej dobe tvoria prevažnú väčšinu príjmov spoločnosti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 09:14