Päťročný chlapec zastrelil svojho brataUnsplash/Max Kleinen
StoryEditor

5-ročný chlapec zastrelil svojho 18-mesačného brata. Malý strelec mal v krvi kokaín, batoľa pozitívny test na marihuanu

Miroslav Kamody28.07.2023., 15:30h

Zdrogované deti závislých rodičov našli zbraň. Celá udalosť sa skončila obrovskou tragédiou, ktorých počet v Spojených štátoch narastá.

Lajkuj Brainee.sk na

Mestom Lafayette v americkom štáte Indiana otriasla obrovská tragédia. Ako informuje portál Insider, podľa tamojších úradov päťročný chlapec našiel pištoľ a zastrelil svojho 18-mesačného malého brata.

Obe deti mali v tele drogy, uviedli úrady v právnych dokumentoch, ktoré obvinili ich rodičov zo zanedbania starostlivosti a drogových trestných činov. Policajné oddelenie Lafayette v tlačovej správe uviedlo, že Shatia Welch (24) a Deonta Johnson (27) boli zatknutí v dôsledku incidentu, ktorý sa stal ešte 28. marca, keď ich päťročný syn zastrelil svojho brata Isiaha.

image

Pastora, ktorý slúžil na pohrebe dievčaťa, obvinili z jeho vraždy. K priznaniu došlo po 48 rokoch

Rodičia zapierali

Smrť je pochmúrnym príkladom zriedkavého, ale pretrvávajúceho trendu v Spojených, kde deti nachádzajú zbrane a zabíjajú s nimi. Nedávna akademická štúdia zistila, že takéto incidenty sa vyskytujú desiatky krát do roka.

Obvinenia voči rodičom, ktoré boli pred pár dňami odpečatené, zahŕňajú podľa súdnych záznamov zanedbávanie závislej osoby s následkom smrti, ako aj niekoľko ďalších trestných činov zanedbávania a drogových trestných činov. Johnsona obvinili aj z marenia spravodlivosti.

image

Kokaín

Unsplash/Colin Davis

Mladší chlapec zomrel potom, čo ho zastrelil jeho brat, uviedla polícia v čestnom vyhlásení, ktoré získala pridružená stanica NBC News WTHR. Policajti povedali, že chlapec našiel zbraň niekde v ich byte. Johnson mal spočiatku opakovanie popierať, že by mal v byte zbraň.

V byte boli zbrane aj drogy

Nakoniec priznal, že zbraň mal v skrine pod posteľou, no stratil od nej kľúče. Keď polícia byt prehľadala, okrem tejto zbrane našla v zásuvke komody ďalšiu, dokonca nezaistenú pištoľ. Aby toho nebolo málo, muži zákona zaistili aj 93 tabliet fentanylu, marihuanu a ďalšie príslušenstvo slúžiace k užívaniu drog.

image

Ženy najskôr zmlátil, potom ich znásilnil. Prečítaj si o besnení najhoršieho slovenského vraha Ondreja Riga

To vysvetľuje toxikologickú správu z pitvy 18-mesačného dieťaťa, ktorá ukázala, že malo v krvi marihuanu. Päťročný strelec mal zase pozitívny test na kokaín. Rodičia sa v stredu postavili pred súd a ich pojednávanie sa má začať koncom roka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 21:55