Dom v ktorom 76-ročný muž žil 13 rokov s múmiou svojej matky.Screenshot Youtube/fakt/
StoryEditor

Otrasný nález neďaleko slovenských hraníc. Marian žil s mŕtvou matkou v obývačke 13 rokov, jej telo vykopal a zabalzamoval

Michal Čiernik29.03.2023., 11:00h

V Poľsku obvinili 76-ročného muža z hanobenia mŕtveho. So svojou zmumifikovanou mamou žil v obývačke 13 rokov. Podľa susedov bol čudák.

Lajkuj Brainee.sk na

Marian z poľského mestečka Radlin sa so stratou svojej mamy vyrovnal veľmi netradičným spôsobom. Po smrti 95-ročnej Jadwigy v roku 2010 mal krátko po pohrebe jej telo vykopať, zabalzamovať a uložiť na gauč do obývačky.

S rodinou prerušil všetok kontakt a do domu nikoho nepúšťal. Zvláštne správanie si všimol Marianov príbuzný, ktorý ho nedávno videl na záhrade pobehovať ako šialeného. Privolaní záchranári následne v dome objavili múmiu ženy, ktorá ležala na novinách z roku 2009, uvádza Daily Mail. 76-ročného muža hospitalizovali v psychiatrickej liečebne.

Telo bolo dokonale zabalzamované 

„Vzhľadom na veľmi dobrý stupeň zachovania kožných vrstiev je možné, že použité rôzne balzamovacie prostriedky,“ prezradil šéf okresnej prokuratúry Marcin Felsztyński. „Telo bolo takmer v dokonalom stave,“ dodal.

Následná pitva a testy DNA potvrdili, že telo patrí Marianovej matke. „Podľa výsledkov DNA ide o mumifikovanú mŕtvolu ženy Jadwigy L., ktorá zomrela v januári 2010, a teda matky Mariána L.,“ uviedla Joanna Smorczewska z okresnej prokuratúry. „Je pravdepodobné, že muž vykopal telo matky bezprostredne po jej pohrebe a potom ho mumifikoval, následne telo zostalo v dome od roku 2010,“ vysvetlila Smorczewska konanie 76-ročného Mariana, ktorý býva len 300 metrov od cintorína.

Našli prázdny hrob

Totožnosť tela potvrdila aj exhumácia hrobu Jadwigy, po ktorej bol Marian L. obvinený a vypočutý. „Dňa 22.3.2023 bola vykonaná exhumácia hrobového miesta zosnulej na farskom cintoríne ul. Sienkiewicza v Radline. V dôsledku týchto aktivít sa zistilo, že hrob Jadwigy L., kde bola pochovaná 16. januára 2010, je prázdny,“ prezradila prokurátorka Joanna Smorczewska.

image

Nečakaný objav. Reštaurátori našli v tisícročnej soche Budhu zakonzervovaného mnícha

„V súčasnosti bude Marian L. vyšetrený znalcami z oblasti psychiatrie, ktorí vydajú posudok o jeho zdravotnom stave,“ dodala Smorczewska. Muža obvinili z hanobenia mŕtveho.

image

Je to moja Juanita. Muž prevážal v termo taške stovky rokov starú múmiu, roky s ňou žil a staral sa o ňu

Podľa miestnych médií bol Marian L. samotár a jeho susedia nepoznali ani jeho meno. „Vždy v noci odišiel z domu, vzal bicykel a niekam odišiel,“ prezradil jeden zo susedov. Jeho matka bude znovu pochovaná.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:33