Desať ročný chlapec zavraždil mamu, pretože mu nechcela kúpiť VR náhlavnú súpravuTwitter/pattydearie‘s Blog, Unsplash/mediamodifier/
StoryEditor

Zvrátená doba. Desaťročný chlapec zavraždil mamu, pretože mu nechcela kúpiť VR náhlavnú súpravu

Michal Čiernik04.12.2022., 10:00h

Len 10-ročné dieťa z Wisconsinu bolo obvinený z vraždy svojej matky po tom, čo mu odmietla kúpiť headset pre virtuálnu realitu. Budú ho súdiť ako dospelého.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa Daily Mail chlapec povedal svojej rodine a vyšetrovateľom, že smrteľná rana do hlavy bola nehoda a že vedel, že zbrane môžu zabíjať. Policajtom údajne povedal, že namieril na stenu, aby ju vystrašil. Po výstrele však jeho 44-ročná matka Quiana Mann na následky strelného poranenia umiera. Detský vrah potom údajne vzal matkinu kreditnú kartu a sadu okuliarov Oculus VR si cez internet objednal sám, ako uvádza Journal Sentinel. 

Chlapec je jedným zo štyroch Mannových detí, Brianni, TJa, Brandona, a Noaha. Nie je jasné, ktorý chlapec ju zastrelil. Po streľbe odložil zbraň do skrine a povedal svojej staršej sestre Brianne Moore (26), že je matka mŕtva. Tá následne zavolala 911. Chlapec najprv policajtom povedal, že zbraň dostal z matkinej spálne a odišiel do pivnice, kde prala. Skrinku so zbraňou mal odomknúť pomocou zväzku kľúčov od domu na ktorom bol aj kľúč od zbrani. Po zistení nových podrobností polícia v Milwaukee opäť vypočula chlapca. Tentoraz detektívom povedal, že namieril pištoľ na mamu oboma rukami, keď strieľal.

image

Najväčšie mýty o sériových vrahoch. Nemusia to vždy byť len vykoľajení samotári

Rodina pre Sentinel uviedla, že 10-ročný chlapec má problémy so zúrivosťou a dokonca sa s ním údajne rozpráva päť rôznych, imaginárnych ľudí. Ďalší členovia rodiny odhalili, že dieťa je chladné, veľmi manipulatívne, násilné, zakladá požiare a úmyselne ubližuje zvieratám, uvádza agentúra AP. Chlapcova teta a sestra uviedli, že nikdy neplakal ani neprejavil ľútosť a v ten istý deň fyzicky napadol aj jeho sedemročného bratranca.

image

Sériový vrah Pičuškin miloval šach, a tak chcel zabiť 64 ľudí. Do splnenia brutálneho plánu mu chýbali tri obete

Hoci má len 10 rokov, dieťa budú súdiť ako dospelého človeka. Obvinenie je zriedkavé, ale štátna legislatíva naznačuje, že vo Wisconsine môže mať osoba v takýchto prípadoch minimálne desať rokov. Jedna z právničiek, ktorí zastupujú dieťa, Angela Cunningham, opísala smrť ženy ako „rodinnú tragédiu“. „Nemyslím si, že by to niekto popieral alebo nesúhlasil. Na druhej strane ale treba povedať, že systém pre dospelých je absolútne zle vybavený na to, aby riešil potreby 10-ročného dieťaťa,“ dodala pre ABC. Prokuratúra obvinila chlapca zo zabitia prvého stupňa z nedbanlivosti. Chlapec by sa mal postaviť pred súd 8. decembra, ten vypísal kauciu na jeho prepustenie 50 000 dolárov. V prípade dokázania viny môže stráviť vo väzení až 60 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 02:55