Za posledný mesiac je to už tretia záhadná smrť v krytposvete.Twitter/andrejs Eglitis, Diedsuddenly/
StoryEditor

Tretie záhadné úmrtie súvisiace s kryptomenami za posledný mesiac. Môže za to ich krach?

Michal Čiernik30.11.2022., 12:00h

Tento raz je to ruský miliardár a obchodník s kryptomenami, ktorý zomrel pri nehode vrtuľníku.

Lajkuj Brainee.sk na

Vyacheslav Taran zomrel vo veku 53 rokov pri havárii vrtuľníku neďaleko mesta Villefranche-sur-Mer po lete z Lausanne vo Švajčiarsku. Okolnosti jeho smrti po havárii, ktorá sa stala za dobrého počasia 25. novembra okolo 13:00, sú doteraz otázne. Podozrenie vyvolal aj fakt, že cestujúci, ktorý mal s ním letieť, na poslednú chvíľu údajne svoj let zrušil, uvádza Unilad.

Správy o Taranovej havárii prichádzajú po nečakanej smrti Tiantiana Kullandera, 30-ročného zakladateľa kryptomeny, ktorý zomrel v spánku 23. novembra. Stál za spoločnosťou Amber Group so sídlom v Hong Kongu, pričom začínal ako obchodník na trhu pre Goldman Sachs a Morgan Stanley. Kullander bol aj členom predstavenstva e-športovej spoločnosti Fnatic a založil KeeperDAO, decentralizovanú finančnú aplikáciu. „Tiantian bol nápomocný pri založení Amber a bol pilierom nášho úspechu. Do spoločnosti vložil svoje srdce a dušu, v každej fáze jej rastu. Išiel príkladom svojím intelektom, štedrosťou, pokorou, pracovitosťou a kreativitou,“ Hovorca Amber Group.

image

Rýchly koniec NFT trendu? Znudená opica Justina Biebera za 1,3 milióna má dnes hodnotu 67-tisíc

Trojicu podozrivých úmrtí vo svete kryptomien uzatvára Nikolai Mushegian. 29-ročný milionár sa utopil 29. októbra v Portoriku. Tento paranoidný kryptomenový milionár sa utopil na pláži v Portoriku po tom, čo na Twitter zverejnil svoje obavy o svoj život. „CIA a Mossad prevádzkujú nejaký druh vydieračského vydierania v oblasti obchodovania so sexom z Portorika a karibských ostrovov. Budú ma na smrť mučiť,“ povedal v tweete niekoľko hodín ped smrťou. Jeho matka si však myalí, že jeho smrť nemá nič spoločné s jeho sprisahaneckými tweetmi. Problémový mladý milionár mal v minulosti problémy s duševným.

Pri havárii, ktorá zabila Tarana, ktorý bol spoluzakladateľom tréningovej investičnej platformy Libertex a Forex Club, zahynul aj 35-ročný francúzsky pilot. Zostali po ňom tri deti, ktoré zdieľala s manželkou Oľgou. Taran žil v Monaku posledných 10 rokov. Predstavenstvo spoločnosti Liberty Group vyjadrilo sústrasť so správou o Taranovej predčasnej smrti. „S veľkým zármutkom skupina Libertex potvrdzuje smrť svojho spoluzakladateľa a predsedu predstavenstva Vyacheslav Tarana po havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v piatok 25. novembra 2022 na ceste do Monaka,“ uvádza vo vyhlásení.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:00