Poslanec a dezinformátorTASR/Martin Baumann/Youtube/Politika na Slovensku
StoryEditor

Šoun je pochybný revolucionár platený Smerom. Za peniaze diskredituje poslancov, tvrdí Linhart

Lukáš Kovalčík15.02.2022., 11:20h
Člen strany Sme rodina tvrdí, že Mareka Šouna osobne pozná.
Lajkuj Brainee.sk na

Dezinformačný influencer Marek Šoun sa na slovenskom internete stal známym vďaka svojim videám, ktoré niekedy mávajú virálny charakter.

Konšpiračnej časti internetu zrejme imponuje to, že v nich často útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale aj na viacerých koaličných politikov. Napríklad Richarda Sulíka. Nedávno sa ku známemu dezinformátorovi na sociálnej sieti vyjadril aj poslanec Patrick Linhart zo strany Sme rodina, ktorý tvrdí, že Šoun bol kedysi jeho kamarát.

Hral sa na jeho kamaráta

„Toto je diletant Marek Šoun. Hrá sa na kamaráta a ponúkol mi miesto v SMER - SD, ktorým je platený za diskreditácie koaličných poslancov,“ píše v poste na sociálnej sieti poslanec.

„Dlží štátu státisíce eur. Je to bývalý poskok Petra Puškára, ktorý sa od hanby nechal premenovať radšej na "Tesla". Pochybný revolucionár Marek Šoun sa v minulosti hral na môjho kamaráta,“ opisuje ich vzájomný vzťah Linhart.

„Chodil ku mne jedávať, keď bol bez peňazí. To som ešte nevedel, že z minulosti je to údajný drogový díler, vymáhač a vydierač. Teraz má za úlohu zdiskreditovať moju osobu, samozrejme asi za to bude preplatená aj faktúrka zo Smer SD,“ píše na Facebooku poslanec Linhart.

​Čo presne sa medzi nimi v minulosti stalo, vedia asi len oni dvaja. Linhartov status neskôr zdieľal na Facebooku aj minister obrany Jaroslav Naď. K príspevku sa následne vo videu vyjadril aj Šoun, ako u neho býva zvykom, natočil ho v aute.

„Musím dať dokrútku k tomu najväčšiemu opičiakovi na Slovensku Jaroslavovi Naďovi, znova si ten istý ch* j," hovorí vo videu plnom vulgarizmov influencer. Neskôr sa spŕška nadávok znesie aj na hlavu Patricka Linharta.

Pochybné aktivity

Šoun sa pochybným aktivitám venoval už v minulosti. V roku 2016 bol napríklad súčasťou OZ Boj proti kriminalite, združenia, ktoré fungovalo ako náhradná polícia. Využívalo pritom medzery v zákone.

Muži s pištoľami a páskami na rukávoch svojho času ponúkali pomoc občanom, ktorí stratili dôveru v policajný zbor. Informoval o tom denník SME. Ich znak sa nápadne ponášal na oficiálny policajný znak, avšak samozrejme nešlo o štátnu zložku.

Protest

Šoun pred časom vystúpil aj na bratislavskom proteste proti obrannej dohode s USA. Počas svojho rozprávania si samozrejme zakonšpiroval o predmete tejto zmluvy, a nezabudol ministra obrany Naďa označiť za „vlastizradcu“.

Viac sme o tom písali v tomto článku.

Vydieranie?

„Marek klesol veľmi hlboko, ale aspoň má vďaka SMERU, proti ktorému mimochodom v minulosti tak veľmi bojoval, čo jesť a kde spať. Aspoň že ho zaopatrili za 400 eur mesačne. Blahoželám," myslí si člen strany Sme rodina.

„Úlohou tohto človeka je pod rúškom kamaráta nahrávať, následne účelovo zostrihať, vydierať a diskreditovať ľudí. Už to urobil veľa ľuďom. Vydiera a pýta peniaze.“ uzatvára svoj status poslanec Linhart.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:04