BlahaFacebook/Ľuboš Blaha
StoryEditor

S Kaliňákom skončil na polícii, ešte sa s tým chváli. Blahu vypočúvali pre ďalší status

Lukáš KovalčíkTASR08.02.2022., 11:45h
Poslancove statusy znova vyvolali kontroverziu.
Lajkuj Brainee.sk na

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha dnes absolvoval výsluch na polícii. Zastupoval ho jeho stranícky kolega Robert Kaliňák. Blaha o tom informoval na sociálnych sieťach.

Ešte ani poriadne nevychladla politikova aféra s účelovo zostrihaným videom prezidentky a Ľuboš Blaha musel znovu vysvetľovať svoje pôsobenie na sociálnych sieťach.

Trestné oznámenie

„Nejaký pomätenec na mňa podal trestné oznámenie za to, že som napísal status, že generál Milan Lučanský nespáchal samovraždu,“ napísal v poste na Facebooku Blaha. Politik, ktorý pravidelne neváha šíriť dezinformácie, si myslí, že ho týmto trestným oznámením chcú zastrašiť.

„Neustále ma potrebujú zastrašovať - už som si zvykol.“

Ak opozičných politikov neustále vláčia po výsluchoch, aby vysvetľovali svoje politické názory, je to obyčajná šikana a terorizovanie zo strany vládnej moci,“ píše v príspevku poslanec.

Blaha, ktorému Facebook v minulosti zmazal video kvôli šíreniu dezinformácii, avizoval, že disponuje informáciou od rodiny Lučanských, na základe ktorej sa v blízkej budúcnosti uskutoční tlačová konferencia.

 „Mám informáciu od rodiny Lučanských, že už o niekoľko týždňov sa chystá veľká tlačová konferencia, na ktorej zverejnia prelomové informácie, ktoré jasne dokazujú, že Milan Lučanský nespáchal samovraždu. Pravda vyjde najavo,“ napísal. 

Video s prezidentkou

Len pred pár dňami sa slovenským internetom masovo šírilo zámerne zostrihané video so Zuzanou Čaputovou. Poslanec sa v ňom snažil dať do rozporu súčasný postoj prezidentky SR Zuzany Čaputovej k dohode o obrannej spolupráci s USA (DCA) s jej výrokmi v predvolebnej diskusii ešte z roku 2019.

Poslanec Blaha tvrdil, že prezidentka sa vyhovára. „Môj zostrih nebol v ničom manipulatívny, vystrihol som presne tú časť, ktorá sa týkala otázky moderátora, a žiadam od vás bezodkladné ospravedlnenie,“ uviedol v reakcii. Hlavu štátu vyzval, aby zmluvu nepodpísala, inak podľa neho pácha „nehanebný volebný podvod“.

Ku kontroverznému videu sa vyjadrila aj prezidentská kancelária.

„Prezidentka hovorila, že by nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu. Text tejto zmluvy a aj interpretačná doložka, ktorú prezidentka k zmluve DCA doložila, však obavy zo straty našej suverenity vylučujú, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach,“ deklarovala prezidentská kancelária.

Slová Čaputovej preto podľa nej nie sú v rozpore s vyjadreniami počas kampane. „Ide len o ďalší cielený útok prostredníctvom klamstiev,“ dodal riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Slovenská republika a Spojené štáty minulý týždeň podpísali v americkom Washingtone dohodu o obrannej spolupráci (DCA). Signatárom za Slovensko bol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), za USA šéf diplomacie Antony Blinken.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:16