PoslanecFacebook/ Dezinformácie Hoaxy Propaganda
StoryEditor

VIDEO Národná hrdosť kotlebovcov v praxi? Poslanec ĽSNS si do slovenskej vlajky utrel sople

Lukáš Kovalčík14.02.2022., 10:20h
Andrej Medvecký má o láske k vlasti zjavne svojské predstavy.
Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň sa v parlamente uskutočnila mimoriadna schôdza k obrannej dohode s USA. Udalosť sa však zmenila na frašku plnú vybičovaných emócií. 

Jej hlavnými účastníkmi boli kotlebovskí poslanci, ktorí blokovali rečnícky pult napriek tomu, že ich šéf parlamentu vykázal zo sály za nenosenie respirátorov. Okrem toho sa členovia strany Andrej Medvecký a Peter Krúpa zapojili aj do konfliktu s poslancami SaS, pri ktorom ich oblievali vodou a dokonca padla aj facka. Vo víre týchto udalostí sa však stratil jeden podstatný fakt.

Do štátnej vlajky si utrel sople

Nacionalistický poslanec Medvecký, ktorý sa často oháňa svojim vlastenectvom a hrdosťou na slovenský národ, si počas toho, ako s Krúpom držali slovenskú vlajku, do nej utrel sopeľ.

Na sociálnej sieti na to upozornila stránka Dezinformácie Hoaxy Propaganda. „Nič zvláštneho, to len kotlebovský poslanec Medvecký držal slovenskú vlajku a nemal si do čoho utrieť nos,“ píše sa v popise tohto príspevku na Facebooku.

Andrej Medvecký sa v minulosti v parlamente zviditeľnil napríklad aj tým, že vystúpil s prejavom, počas ktorého mal na tvári plynovú masku.

​Jeho stranícky šéf Marian Kotleba sa zase počas mimoriadnej schôdze, zahral na futbalového rozhodcu a imitoval pískanie počas zápasu, ľavú ruku pritom dvihol do vzduchu spôsobom, evokujúcim hajlovanie.

Ďalší kotlebovský poslanec Mizík zase schôdzu rušil púšťaním hlasnej hudby z počítača. Pred pár rokmi sa na súde, ktorý absolvoval kvôli nenávistnému antisemitskému statusu vyhováral, že počítač používať nevie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:13