Profimedia
StoryEditor

Róby, fúzy a vysoké podpätky. Bidenov poradca vzbudzuje vášne, vyjadril sa už aj o Slovensku

kam14.02.2022., 12:30h
Sam Brinton ukazuje svetu, že predsudky kvôli sexuálnej orientácii a výzoru patria do minulého tisícročia. Za extravaganciou sa skrýva inteligentný človek, ktorý to už v mladom veku dotiahol do Bieleho domu.
Lajkuj Brainee.sk na

Od 10. januára je aktivista a absolvent jadrového inžinierstva Sam Brinton šéfom poradcov z ministerstva energetiky v administratíve Joa Bidena. Ľudia sa po Brintonovom prijatí tejto funkcie rozdelili na dva tábory. Jedni hovoria, že na vzhľade nezáleží a dôležité sú skúseností, druhí ho kritizujú, pretože si myslia, že by nemal reprezentovať krajinu.

Dôvod je jednoduchý. Sam je typický svojou vyholenou hlavou, fúzmi a extravagantnými róbami. Okrem toho je LGBTQ+ aktivistom, necháva sa oslovovať ako „oni”, na Twitteri vo veľkom píše o genderovej rovnosti a po Bielom dome chodí na vysokých podpätkoch. Informácie o Brintonovej kariére priniesol portál The Focus

Bohaté skúsenosti

Svoju odbornú kariéru začal na Kansas State University, kde v roku 2011 získal bakalársky titul v odbore strojárstvo a jadrové inžinierstvo. Odtiaľ si to namieril na prestížnu MIT, kde stihol vyštudovať dvojitý magisterský titul v jadrovom inžinierstve a technológii a politike.

Následne na to pracoval v rôznych spoločnostiach, think-tankoch či analytických firmách vo Washingtone. Stál aj za neziskovou organizáciou The Trevor Project, ktorej cieľom je predchádzať samovraždám medzi LGBTQ+ mládežou.

Následne v úvode tohto roka prijal ponuku zástupcu námestníka tajomníka pre likvidáciu vyhoreného paliva a odpadu na Úrade pre jadrovú energiu – pre ministerstvo energetiky. „V tejto úlohe,” napísali Brinton, „bude robiť to, o čom vždy sníval, a bude viesť úsilie o vyriešenie národných problémov s jadrovým odpadom.”

​Brintonov manžel ho maximálne podporuje a označuje za svojský a podivný druh Batmana, „pretože cez deň pracuje na záchrane lesbickej, gayovej, bisexuálnej, transgenderovej, queer a (LGBTQ) mládeže pred samovraždou a v noci pracujú na záchrane sveta pred environmentálnou katastrofou súvisiacou s jadrovým odpadom.“

Písal aj o našej krajine

Len v posledných dňoch Brinton niekoľkokrát tweetoval o debatách o ukladaní rádioaktívneho odpadu v západnom Texase; vyšetrovaní jadrovej elektrárne Fukušima v Japonsku, aljašskej jadrovej iniciatíve či spoločnej česko-slovenskej schéme nakladania s rádioaktívnym odpadom. 

„Možno by ste nečakal, že absolvent jadrového inžinierstva z MIT sa bude prechádzať po Bielom dome na opätkoch, ale to je presne jeden z dôvodov, prečo to Sam robí,“ píše sa v jeho životopise

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. apríl 2024 10:31