PolitikFacebook/Ľuboš Blaha
StoryEditor

Na svojom profile kritikov blokol, dali mu to vyžrať na smeráckom. Blaha okúsil vlastnej medicíny

Lukáš Kovalčík14.02.2022., 09:30h
S takouto ostrou kritikou asi poslanec nepočítal.
Lajkuj Brainee.sk na

Kontroverzný poslanec Ľuboš Blaha dostal pred pár dňami ako prvý slovenský politik vôbec stopku na sociálnej sieti Facebook. Stalo sa tak preto, lebo poslanec na tejto platforme šíril nenávistné prejavy a hoaxy.

Ani 24 hodinový ban ho však úplne nezastavil. Keďže podpredseda strany Smer-SD uverejňuje na sociálnych sieťach príspevky s pravidelnou periodicitou, rozhodol sa svoj status uverejniť na stránke svojej domovskej strany.

S čím však asi nepočítal bolo obrovské množstvo nesúhlasných a kritických komentárov, ktoré sa pod jeho príspevkom objavili. Ľudia, ktorých na svojom profile blokol, sa mu pripomenuli na smeráckom.

Dostal ban

„Ľuboš Blaha je u seba zablokovaný, tak píšem sem,” začína svoj status ľavicový opozičný politik na oficiálnom facebookovom účte strany, Smer-SD.

Neskôr v komentári už klasicky útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú, a obúva sa aj do médií. „Ale keď Čaputovej milovaní Čurillovci chcú nakopať iné ženy do p..e., tak je prezidentka ticho a čuší ako voš pod chrastou. A to isté všetci farizeji z Denníka N a zo SME,“ píše poslanec.

Neskôr sa vykresľuje ako martýr, ktorý bojuje s „liberálnymi médiámi", a dokonca neváha svoju situáciu porovnávať s holokaustom. „Liberálne médiá šíria takú nenávisť voči mojej osobe, že takú nešíril ani Adolf Hitler voči Židom.“

Ľuboš Blaha investuje do propagácie svojich príspevkov na americkej sociálnej sieti Facebook desaťtisíce eur. Informoval o tom portál Aktuality. Jeho stránka má viac ako 170 000 sledovateľov, a mnoho jeho videí či statusov má virálny charakter.

Ľudia mu to dali „vyžrať"

Poslanec Smeru si týmto vo virtuálnom prostredí vytvoril veľkú skupinu podporovateľov, avšak jeho stránka má charakter bubliny, pretože je známym faktom, že obrovské množstvo ľudí, ktorí Blahu na sociálnych sieťach kritizovali, poslanec jednoducho zabanoval.

Keď však svoj post uverejnil na stránke svojej materskej strany, zosypala sa na neho obrovská vlna kritiky, a veľakrát to boli práve ľudia, ktorým v minulosti na svojej stránke dal stopku.

Upozornila na to facebooková stránka ŇIGDI. „Ahoj Lubos, som si vedomy, ze ma zabanujes, no obetujem profil. Aky je to pocit dostat BAN apotom sa vyplakat na page SMER SD? Btw, ta zla americka socialna siet, ktora Ti za sirenie PraUd dala bananik, je ta ista socialna siet, ktoru vyuzivas uz xy rokov na propagaciu seba, sirenie s* aciek, hoaxov, klamstiev a nenavisti,“ napísal užívateľ Andy.

„Pan Blaha, ste absolutnou hanbou vo vsetkych oblastiach, ktorym ste sa kedy venovali a ktorym sa venujete,“ vyjadrila svoj názor užívateľka Lu.

„Chúďatko Ľuboško cenzurovaný na americkej sociálnej sieti, to je mrzuté joooj,“ ironicky komentoval Blahov status užívateľ Jozef.

Skrátka, ľudia to poslancovi Blahovi dali na internete poriadne „vyžrať".

Po vypršaní trestu, sa poslanec Smeru-SD opäť vrátil ku svojmu starému profilu.

Tam je znova aktívny a zase chrlí nenávistné reči či konšpirácie. Vyzerá to, že všetko je po starom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:39