Attila navrhol pre Pierre Baguette novú bagetu s názvom „Bagetejšn“.Pierre Baguette/
StoryEditor

Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň

Viktória Revajová19.04.2024., 15:50h

Po Renaulte s Attilom Véghom ukončí spoluprácu ďalšia známa značka. MMA zápasník doplatil na svoje ostré vyjadrenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Po tom, čo viacero influencerov podporilo tesne pred druhým kolom volieb Petra Pellegriniho sa na slovenskom internete spustila hotová smršť. Podporu mu vyjadrili viaceré známe tváre showbiznisu vrátane rapera Rytmusa, Jasminy Alagič, Dominky Cibulkovej či Zuzany Plačkovej. Viacerí tak urobili už v čase moratória a nadácia Zastavme korupciu upozornila, že ich podpora niesla znaky riadenej kampane.

Prišiel o kšeft

Podporu Petrovi Pellegrinimu na sociálnych sieťach vyjadril aj MMA zápasník a influencer Attila Végh, ktorý týmto krokom porušil podmienky spolupráce s automobilkou Renault Slovensko.

Végh sa totiž zmluvou zaviazal, že bude apolitický. Keďže jednu zo základných podmienok spoločnosti porušil, zastúpenie francúzskej automobilky na Slovensku sa rozhodlo ukončiť ich spoluprácu.

image

Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil

Ostrá reakcia

Véghovi sa zjavne rozhodnutie automobilky nepáčilo a označil ho za návrat do komunizmu. „Dnes som obdržal email, ktorým ma istá komerčná značka ’trestá’ za to, že som slobodne prejavil pri voľbe prezidenta svoj súkromný politický názor a presvedčenie v domnienke, že žijeme v krajine, kde sa to slobodne prejaviť môže...“ napísal Végh v reakcii na sociálnu sieť.

Zároveň aj zverejnil komunikáciu jeho manažérky so spoločnosťou, ktorá ako dôvod uviedla, že ich pravidlá nedovoľujú, aby ambasádori značky Renault boli politicky aktívni. 

image

Attila Végh prichádza o ďalšiu spoluprácu.

Linkedin/Štefan Polgári/

Po Renaulte s ním končí ďalšia značka

Vyzerá to tak, že Renault nebude poslednou značkou, ktorá zápasníka poslala k vode. Výkonný riaditeľ spoločnosti Ecommerce Bridge Štefan Polgári na sociálnej sieti LinkedIn zverejnil komunikáciu so spoločnosťou Pierre Baguette, ktorej MMA zápasník robí kampaň. Polgári sa na ňu obrátil s otázkou, či plánuje pokračovať v spolupráci s Attilom Véghom po nedávnej kauze. 

„Spoluprácu s pánom Véghom nebudeme ďalej predlžovať,“ informovala spoločnosť. Za rozhodnutím o ukončení spolupráce majú byť predovšetkým ostré vyjadrenia Végha. Ten totiž po medializovanej kauze neskôr pridal aj útočné slová. Neúspešného kandidáta Ivana Korčoka nazval "gádžom" a kritikov zdochlinami, ktorých by dobil.

image

Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky

„Hoci si ctíme všetky občianske práva zakotvené v Ústave, vrátane slobody prejavu, považujeme za nemenej dôležité dodržiavanie kultivovanosti komunikácie na verejnosti. O to viac, ak ide o známu osobnosť, akýmkoľvek spôsobom spojenou so značkou,“ objasnila populárna značka bagiet.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 13:56