StoryEditor

Milan Bez Mapy: V Tatrách som mal cestoviny za 11 eur, ktoré kúpiš v supermarkete za 69 centov

Dominika Pacigová09.09.2022., 20:40h

Travel influencer prehovoril o tom, ktoré slovenské a svetové turistické destinácie sú preceňované, ale aj o živote v Amerike či plavbe loďou po trase Titanicu.

Lajkuj Brainee.sk na

V Amerike bol viackrát ako v Prahe. Jeho najobľúbenejšie mesto je New York, no vždy je rád, keď z neho odchádza. Prednedávnom si kúpil jednosmerný lístok na najluxusnejšiu loď sveta a po trase Titanicu sa za sedem dní preplavil oceánom z Anglicka do New Yorku. 

Je život za veľkou mlákou skutočne americký sen? Koľko ho naposledy vyšlo ubytovanie v New Yorku? Do čoho sa v súčasnosti oplatí investovať viac peňazí? Chutili by Američanom burgre pripravované v slovenských reštauráciách? Stalo sa mu, že by niekedy zdieľal na sociálnej sieti polopravdu alebo hoax? Dokáže mu jedna spolupráca pokryť náklady na cestu do zahraničia, vrátane letenky, ubytovania, presunov či prestravovania sa? Ktoré slovenské a svetové turistické destinácie sú preceňované? Aj to sme sa pýtali travel influencera Milana Bez Mapy

image

Tipy na dovolenku a zážitkové ubytovanie na jeseň. Radí Martin Hanzel a Milan Bez Mapy (diskusia)

300 eur za izbu na noc 

Amerika je podľa neho fajn, keď tam ideš ako turista. Žiť by tam však nechcel. „Nezažil som, že by turistov vnímali ako chodiace peňaženky. New York však patrí medzi najdrahšie mestá na svete. Naposledy som dal 300 eur za izbu na noc, čo je pomerne veľa,“ prezradil Milan vo videorozhovore. 

Na svojom blogu píše aj o cestách do Ameriky. Východ USA podľa neho potvrdzuje stereotyp, ktorý panuje o jedle, teda ľudia obľubujú hamburgery, hranolčeky, šišky, sladené nápoje či hot dogy. „Burger v slovenskej reštike je omnoho lepší ako v Amerike. Tam k nim pristupujú ako ku fast foodu, my sme im dali vyššiu hodnotu,“ dodal. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:24