StoryEditor

Riaditeľ pohrebníctva: Niektorí si na obrade odmietli nasadiť rúško. Počet zosnulých opäť rastie

Dominika Pacigová11.12.2021., 07:00h
Počet zosnulých opäť rastie. Bežne sme vybavovali 5 až 10 pohrebov, dnes je to okolo 30, tvrdí Robert Kováč.
Lajkuj Brainee.sk na

Na Slovensku doteraz zomrelo na covid vyše 15-tisíc ľudí, počet úmrtí však denne stúpa. O aktuálnej situácii v pohrebných a kremačných službách v Bratislave, ale aj o práci v pohrebníctve sme sa rozprávali s Robertom Kováčom, riaditeľom pohrebníctva Marianum. 

Počet pohrebov stúpa

Aj tretia vlna prináša nepekné štatistky, covidu denne podľahnú desiatky ľudí. „Počet zosnulých opäť narastá, bežne sme vybavovali päť až desať pohrebov, dnes je to okolo 30,“ prezradil vo videorozhovore Robert Kováč. 

Zamestnanci sa stretávajú s tým, že niektorí si odmietnu nasadiť rúško, iní zas chcú prísť vo väčšom počte, ako dovoľuje vyhláška. Nechýbajú ani rôzne požiadavky príbuzných. Jednou z nich je vystavenie tela bez úpravy vizážistkami. „Je to nedôstojné, je to predsa posledná rozlúčka,“ dodal.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

Marianum

Pohrebníctvo Marianum je mestská príspevková organizácia, ktorá má v správe 18 cintorínov, dva vojnové hroby a  krematórium vrátane urnového hája. Okrem toho zabezpečuje starostlivosť o 64 pomníkov a pamätníkov. V rámci podnikateľskej činnosti ide o viazanie vencov, kvetinárstvo a pohrebníctvo. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:07