Záber z druhej série seriálu LokiDisney/Marvel/Gareth Gatrell
StoryEditor

Čo pozerať v októbri na Disney+? Čaká nás druhá séria Lokiho aj nádielka halloweenskeho obsahu

Miroslav Kamody03.10.2023., 10:00h

Nekonečné čakanie na pokračovanie Lokiho je definitívne na konci. Čo ešte si pre nás v Disney pripravili na október?

Lajkuj Brainee.sk na

Je tu október a s ním naplno prichádza aj jesenné počasie, ktoré mnohých z nás prinúti tráviť viac času vnútri ako vonku. A pokiaľ sa už nevieš dočkať, ako budeš sedieť zababušený pod dekou s horúcou čokoládou pred telkou, zatiaľ čo vonku bude pršať, máme pre teba nálož tipov, čo si tento mesiac pustiť na platforme Disney+.

Strašidelný dom - film (4. október)

Nie je to tak dávno, čo sa tento film dostal aj do slovenských kín. Že si si to nevšimol? Nevadí, to skoro nikto. Dôležité je, že už čoskoro si ho budeš môcť pozrieť na streamovacej platforme

Film je inšpirovaný klasickou atrakciou v zábavnom parku Disneyland a rozpráva o príbeh mame a jej synovi, ktorí sa prihlásia do skupiny takzvaných duchovných expertov, aby sa naučili ako sa zbaviť nadprirodzených nájomníkov v ich dome.

Dear Mama - miniséria (4. október - dostupné všetky časti naraz)

Päťdielny seriál od oceňovaného režiséra Allena Hughesa, ktorý sa vymyká konvenciám tradičného dokumentárneho rozprávania, prináša pútavý príbeh o matke Afeni a jej synovi Tupacovi Shakurovi. Ich príbeh je kronikou možností a rozporov v Spojených štátoch od čias revolučného nadšenia až po najostentatívnejšie desaťročie hiphopovej kultúry.

Seriál je o to aktuálnejší, pretože pred pár dňami polícia v americkom Las Vegas zatkla a obvinila muža v súvislosti s vraždou rapera Tupaca Shakura zo septembra 1996. Muža menom Duane „Keffe D“ Davis kriminalisti zatkli neďaleko jeho domu na predmestí. Potom, čo skončil vo väzbe, si šesťdesiatročný Davis vypočul obvinenie z vraždy strelnou zbraňou.

Loki - 2. séria (6. október - nová časť každý pondelok)

Druhá séria seriálu Loki od Marvelu nadväzuje na šokujúce finále prvej série, keď sa Loki ocitá v boji za dušu Úradu časových variácií. Spolu s Mobiom, Lovkyňou B-15 a tímom nových aj známych postáv, sa Loki pohybuje v mnohovesmíre, ktorý sa stále rozširuje a je čoraz nebezpečnejší.

Hľadá Sylvie, sudkyňu Renslayerovú, Minútku a pravdu o tom, čo znamená mať slobodnú vôľu a veľkolepé poslanie. To všetko na ceste ku Kangovi, ktorý sa postupne stáva úhlavným záporákom celých Avengers a vyvrcholí vo filme Avengers: The Kang Dynasty v roku 2026! 

Strašiak - film (11. október)

Snímka inšpirovaná poviedkou majstra hororu Stephena Kinga. Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. 

Jimmy Chin: Na hrane poznania - 1. séria (11. október - dostupné všetky časti naraz)

Pokiaľ máš chuť z obývačky cestovať do tých najodľahlejších a najneuveriteľnejších svetových destinácií, do ktorých sa dostala len hŕstka ľudí na svete, máme pre teba dokonalý tip.

Seriál totiž predstavuje najväčších svetových dobrodruhov a ich príbehy o tom, ako čelili strachu, strate a Matke Prírode v jej najkrutejšej podobe. Ukážka vyzerá skutočne dychberúco, a tak by bola veľká škoda, keby projektu nedáš šancu.

Zimomriavky - 1. séria (13. október - päť častí naraz, ďalšie každý týždeň)

Spomínaš si na dvojicu rovnomenných filmov spred pár rokov? Tínedžer v nich stretol pôvabnú susedku Hannah. Jej otec R. L. Stine píše hororové knihy pre deti, na čom by nebolo nič zvláštne, keby... všetkých duchov a príšery čo vytvoril, nedržal pod zámkom vo svojich rukopisoch.

Zachovi sa však nedopatrením podarí tieto monštrá vypustiť do sveta ľudí. A tak Hannah, Zach a pán Stine spoja sily, aby nebezpečných votrelcov vrátili tam, odkiaľ prišli. Inšpirovaný knižnou sériou, sa tvorca filmov Rob Letterman vracia, aby na ich základe vytvoril rovnomenný seriál.

Okrem toho sa môžeš tešiť na poslednú epizódu seriálov Ahsoka a Iba vraždy v budove, príbeh o kauze Wagatha, jedného z najznámejších britských bulvárnych škandálov očami Coleen Rooneyovej či seriál Nekorunovaní králi Sicílie - príbeh lásky Vincenza a Giulie počas vzostupu rodiny Floriovcov, inšpirovaný bestsellerom od Stefanie Auci.

Aby toho nebolo málo, 16. októbra si spoločnosť Disney pripomenie svoje 100. výročie. To je ideálny čas na to, aby si si pripomenul svoje obľúbené filmy a animáky, ktoré sa podpísali pod to, aby si mal detstvo plné farebných a dychberúcich príbehov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:24