Záber zo šiestej série seriálu Black MirrorNetflix/Nick Wall
StoryEditor

Netflix ukázal trailer pre očakávanú novú sériu Black Mirror. Pripomeň si s nami najlepšie epizódy, ktoré nám vyrazili dych

Miroslav Kamody27.04.2023., 11:30h

Pozri si trailer pre novú sériu Black Mirror a priprav sa na čerstvé epizódy rekapituláciou tých najlepších, ktoré sme v priebehu rokov videli.

Lajkuj Brainee.sk na

Black Mirror patrí dlhodobo k najchválenejším a najpopulárnejším seriálom, aké kedy Netflix vyprodukoval (aj keď prvé dve série ešte prišli na britský Channel 4). Tento televízny projekt ukazuje nielen to najhoršie zo sveta technológií, ale aj ľudí.

Odvrátená strana vývoja ľudstva získala aj uznanie kritikov v podobe ceny Emmy, nehovoriac o repopularizácii antologického televízneho formátu. Aby sme však neboli len jednostranní, sérii sa po posledných častiach vyčíta klesajúca kvalita.

image

Ako pozerať seriál Kaleidoscope. Novinku od Netflixu si môžeš pozrieť 40-tisíc rôznymi spôsobmi, toto sú tie najlepšie

Nová séria chce zvrátiť klesajúci trend

Práve to by chcela napraviť šiesta séria, ktorú práve streamovacia platforma Netflix ohlásila spolu s prvým trailerom. A podľa prvých záberov to vyzerá tak, že tvorcovia sa opäť vydali správnym smerom.

To koniec koncov potvrdzuje aj autor seriálu Charlie Brooker pre blogový portál Netflixu Tudum. „Vždy som mal pocit, že Black Mirror by mal obsahovať príbehy, ktoré sú od seba úplne odlišné a neustále prekvapovať ľudí – a mňa. Mala by to byť séria, ktorá sa nedá jednoducho definovať a môže sa neustále znovuobjavovať,“ povedal scenárista, tvorca a výkonný producent.

Podľa jeho slov nie každá epizóda šiestej série bude presne tým, čo očakávame. Ale o to mu koniec koncov išlo. „Čiastočne ako výzvu a čiastočne preto, aby som udržal veci čerstvé pre mňa aj pre diváka, začal som túto sériu zámerným vyvrátením niektorých svojich základných predpokladov o tom, čo môžem očakávať,“ hovorí. 

Zvučné mená

Premiéry novej série sa dočkáme už v júni, pričom sa môžeš tešiť na doteraz najkomplexnejšie a najzvučnejšie herecké osadenstvo. Medzi hercov, ktorí produkcii prepožičali svoj talent, patria Aaron Paul (Breaking Bad), Annie Murphy (Schitt‘s Creek), Ben Barnes (Shadow and Bone), Himesh Patel (Stanica jedenásť), Josh Hartnett (Black Hawk Down), Kate Mara (House of Cards), Rory Culkin (Columbus), Salma Hayek Pinault (Frida) a mnohí ďalší.

image

VIDEO Witcher sa vracia v traileri pre tretiu sériu. Priprav sa na rozlúčku s Henrym Cavillom, ktorého nahradí nový herec

A pokiaľ sa už teraz nevieš dočkať nových epizód, vybrali sme pre teba tie najlepšie, ktoré sme doteraz mohli vidieť. Môžeš si tak skrátiť čakanie na premiéru šiestej série. Časti sú zoradené podľa toho, kedy boli uverejnené.

Be Right Back (1. epizóda druhej série) - Ash a Martha sú mladý pár, ktorý sa nadovšetko miluje. Ona je ilustrátorka, on má nos večne zapichnutý do telefónu. Po presťahovaní sa do vysnívaného domova Ash zomiera pri autonehode a Martha zistí, že je tehotná.

Martha sa preto obráti na spoločnosť, ktorá oživuje ľudí na základe internetových dát a ich myseľ vkladá do tiel, ktoré vyzerajú byť navlas podobné s ľuďmi, ktorí zomreli. Následne však mladá žena stojí pred morálnou otázkou, či urobila správne rozhodnutie.

White Christmas (špeciálna epizóda medzi druhou a treťou sériou) - Na vedeckej základni kdesi na odľahlom a zamrznutom mieste žijú dvaja muži. Každý z nich rozpráva príbehy, ktoré spolu zdanlivo nesúvisia. S blížiacim sa koncom však odhaľujeme desivé tajomstvá oboch z nich.

Nosedive (1. časť tretej série) - Sociálne siete spustili bodovací systém, ktorý určuje aj ich postavenie v offline živote. Mladá Lacie si dáva záležať na tom, aby stúpala až na vrchol, k čomu jej má pomôcť luxusná svadba, na ktorú dostala pozvanie. Po ceste sa jej však úplne všetko kazí, výsledkom čoho je čoraz napätejšia situácia a klesanie v bodovacom systéme.

Shut Up and Dance (3. časť tretej série) - Robíš na internte niečo zakázané? Raz na to zrejme doplatíš. Podobný osud stretne aj mladého chlapca, ktorý sa stane terčom vydierania hackerom. Musí plniť čoraz radikálnejšie úlohy, inak sa svet dozvie o jeho zakázaných tajomstvách.

San Junipero (4. časť tretej série) - V roku 1987 sa dve mladé dievčatá stretávajú v prímorskom meste a vzniká medzi nimi silné puto. V láske sa stierajú rozdiely medzi večnou zábavou a utiahnutosťou, no s blížiacim sa finále sa divák dozvedá zásadný zvrat, ktorý ho poznačí na dlhú dobu. Rozhodne jedna z najemotívnejších epizód, aké kedy Black Mirror doručil.

Bandersnatch - Televízny film z dielne sveta Black Mirror ponúkol divákom to, čo ešte nikdy predtým. Si to ty, kto ovplyvňuje dej filmu, takže jeho koniec a dĺžka sú vždy odlišné. Rozhodne sa preto oplatí pozrieť si ho viackrát a vyskúšať, kam až môžeme v deji zájsť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:22