Trailer k tretej sérii seriálového ZaklínačaNetflix
StoryEditor

VIDEO Witcher sa vracia v traileri pre tretiu sériu. Priprav sa na rozlúčku s Henrym Cavillom, ktorého nahradí nový herec

iDnes.cz26.04.2023., 12:30h

Premiéra tretieho pokračovania fantasy seriálu Zaklínač (Witcher) s Henry Caviľom v hlavnej úlohe Geralta z Rivie sa na Netflixe objaví už toto leto. Prvý diel bude dostupný 29. júna, ďalšie budú nasledovať 27. júla.

Lajkuj Brainee.sk na

Lovec a zabijak Geralt z Rivie bude v tretej sérii chrániť novo zjednotenú rodinu pred všetkými, ktorí ju chcú zničiť. Zatiaľ čo panovníci, mágovia a tvory hľadajú princeznú Ciri, ona sa spoločne s Geraltom ukrýva, píše Jindřich Göth z portálu iDnes.

Čarodejnica Yennefer ich zavedie do chránenej pevnosti Aretuza, kde dúfajú, že odhalia viac o Ciriných nevyužitých magických schopnostiach. Namiesto toho ale zistia, že sa ocitli priamo v centre boja politickej korupcie, temnej mágie a zrady. Musia sa brániť a dať v stávku všetko. Alebo riskovať, že sa ich cesty navždy rozdelia.

Rozlúčka s Cavillom

Tretia séria seriálu na motívy kníh poľského fantasy spisovateľa Andrzeja Sapkowskiho ponúkne scenérie natáčané vo Walese, Chorvátsku, Slovinsku, Taliansku alebo Maroku. V titulnej úlohe sa naposledy predstaví Henry Cavill, pre ktorého je tretia séria rozlúčením so svetom Zaklínača.

Svoj odchod oznámil na sklonku minulého roka slovami: „Moja cesta Geralta z Rivie bola plná ako príšer, tak dobrodružstiev, teraz ale bohužiaľ musím odložiť svoj medailón a svoje meče. Vo štvrtej na moje miesto nastúpi fantastický pán Liam Hemsworth.“

image

Konkurencia pre Zaklínača? Poliaci chystajú ďalšiu temnú fantasy RPG hru, ktorá vyzerá brutálne

Rozdelená premiéra

„Tak, ako je tradíciou u tých najväčších literárnych postáv, odovzdávam pochodeň s úctou k času, ktorý som strávil stelesňovaním Geralta a budem nadšene vyzerať, ako sa tejto fascinujúcej postavy ujme Liam. Táto postava má úžasnú hĺbku, a ja sa veľmi teším na to, čo všetko v nej nájde,“ uzavrel.

Čo sa týka samotnej premiéry, celú sériu si na jeden hlt nepozrieš. Netflix pri svojich najväčších projektoch zvolil taktiku, kvôli ktorej musia predplatitelia zaplatiť nie raz, ale rovno za dva mesiace, aby celý príbeh videli. Podobné rozhodnutie urobil aj pri poslednej sérii Stranger Things.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 00:43