Záber zo seriálu KaleidoscopeNetflix/
StoryEditor

Ako pozerať seriál Kaleidoscope. Novinku od Netflixu si môžeš pozrieť 40-tisíc rôznymi spôsobmi, toto sú tie najlepšie

Miroslav Kamody05.01.2023., 11:00h

Novinku od Netflixu zvládneš pozrieť za jeden deň. Pokiaľ ju však chceš preskúmať naplno, aj rok ti bude málo.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix vždy dokázal divákov prekvapiť. Spočiatku to bolo hlavne kvalitným obsahom, postupne to však streamovacia platforma posunula na úplne novú úroveň. Mnohí majú v pamäti skvelý Black Mirror: Bandersnatch, kde si divák sám vyberal, ako bude dej pokračovať.

Ako informuje portál Unilad, Netflix dokázal nájsť spôsob, ako ísť ešte ďalej. Nový seriál s názvom Kaleidoscope si totiž môžeš pozrieť až 40-tisíc rôznymi spôsobmi. Medzi nadšencami platformy to spôsobilo hotové šialenstvo.

image

Netflix trhá s novým seriálom rekordy. Mysteriózny triler predbehol aj The Crown

Cez 40-tisíc možností

Ako je to vlastne možné? Seriál má osem epizód a dej sleduje budovanie a následky pokusu tímu zlodejov dostať sa počas prepracovanej lúpeže do nerozbitného trezoru. Okrem návalu adrenalínu a vzrušenia v krvi však prináša niečo navyše.

Epizódy nelineárnej antologickej série budeš môcť sledovať v akomkoľvek poradí, pretože budú vždy dávať zmysel. Výber zostáva len a len na tebe a tvojej nálade. Výsledkom je, že máš 40 320 možností sledovania osemdielneho seriálu.

image

Záber zo seriálu Kaleidoscope

Netflix

„Majstrovský zlodej a jeho posádka sa pokúsia o epickú a prepracovanú lúpež v hodnote 7 miliárd dolárov - ale zrada, chamtivosť a iné hrozby podkopávajú ich plány,“ informuje Netflix o svojej novinke.

Príbeh je zasadený do obdobia 25 rokov, pričom každá z ôsmich epizód, nazvaných podľa farieb, cestuje späť a dopredu v čase od 24 rokov pred lúpežou až po šesť mesiacov po nej.

Orientácia podľa farieb

Zatiaľ čo ty budeš sledovať Modrú, tvoj kamarát môže sledovať Žltú a byť v úplne iných bodoch časového rámca lúpeže. Získaš tak jedinečný pohlcujúci zážitok, ktorý sme tu doteraz ešte nemali.

image

Bizarný súdny spor. Pepsi sľubovala za zbieranie bodov stíhačku. Jeden mladík to zobral vážne, minul takmer milión

„Všetky informácie sú k dispozícii [bez ohľadu na to, aké poradie sleduješ], aby ste si dokázali spojiť body a poznať príbeh,“ vysvetľuje výkonný producent seriálu Russell Fine.

Tvorca šou Eric Garcia dodáva: „Schopnosť pohybovať sa a sledovať rôzne rozkazy vám dáva iný pohľad na postavy. V jednej epizóde sa budú pýtať otázky, ktoré budú zodpovedané v ďalšej epizóde.“

„Podobne, v epizóde, ktorú sledujete, budú odpovede, o ktorých ani neviete, že sú na niečo odpovede, kým neuvidíte otázku, keď si pozriete ďalšiu epizódu.“

Už na Nový rok

Znie to naozaj pohlcujúco, otázkou samozrejme zostáva, koľko ľudí bude ochotných sledovať dookola jeden seriál. Vzhľadom na čísla sledovanosti Stranger Things, Better Call Saul, Breaking Bad či Koruny je však odpoveď pomerne jasná.

Limitovaná séria sa v ponuke streamovacej platformy objavila už 1. januára 2023 a recenzie divákov sú prevažne pozitívne. Na webe Česko-Slovenská filmová databáza má projekt aktuálne 72 %, na Rotten Tomatoes ho diváci ocenili na 67 %. Inak sú na tom recenzie odborných kritikov - tie sú len na úrovni 35 %.

V akom poradí seriál sledovať?

Samozrejme, seriál môžeš sledovať ako chceš, no určite si aj ty premýšľal nad tým, ktoré poradie je to úplne najlepšie. A my pre teba máme odpoveď, ktorú na internete hľadáš. 

Pokiaľ si chceš seriál pozrieť chronologicky, epizódy musíš sledovať v tomto poradí - Fialová, Zelená, Žltá, Oranžová, Modrá, Červená, Ružová, Biela.

image

Záber zo seriálu Kaleidoscope

Netflix/

Pri sledovaní týmto spôsobom sa okamžite dozvieš spoločnú históriu dvoch dôležitých postáv, odhalíš pôvod nevraživosti jednej z nich a dozvieš sa význam ďalšej. Vyvrcholením pre teba bude Biela epizóda, ktorú aj Netflix odporúča sledovať ako poslednú.

My ti však odporúčame pozerať seriál v poradí - Žltá, Fialová, Oranžová, Zelená, Modrá, Červená, Ružová, Biela.

V Žltej sa totiž dozvieš, ako Leo zostavuje svoj tím, čo je podľa nás jednoznačne najlepší priestor na začiatok sledovania. Dozvieš sa tak všetko podstatné o hlavných postavách. Nasledovať budú dve retrospektívne epizódy nasledované dvojicou epizód, ktoré príbeh posunú chronologicky smerom k lúpeži.

Pred finále si ešte pozrieš epizódy Červená a Ružová, ktoré sa odohrávajú po lúpeži. Samozrejme, bude to pre teba trochu mätúce, no ničoho sa nemusíš báť. Ako finále si pozrieš epizódu Biela, ktorá vyplní všetky prázdne miesta. Ideálna cesta k sledovaniu tohto projektu!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 01:23