Seriál The Last of UsHBO
StoryEditor

Tvorcovia o pokračovaní The Last of Us: Príbeh druhej hry spracujeme do viacerých sérií, infikovaných bude viac

Miroslav Kamody14.03.2023., 14:00h

Príbeh The Last of Us bude pokračovať. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Lajkuj Brainee.sk na

Prvá séria seriálu The Last of Us je definitívne za nami. Dočkali sme sa výnimočného a emotívneho finále, ktoré nastavilo príbeh pre pokračovanie. Tvorcovia síce naprieč seriálom niektoré veci pozmenili, vo výsledku môžeme tieto zmeny označiť za rozumné.

A aj keď druhá séria je v nedohľadne, HBO už teraz aktívne pracuje na pokračovaní. To bude samozrejme čerpať z druhej hry, ktorá dostala jednoduchý názov The Last of Us: Part II. O novinkách informoval portál Nerdist.

image

Druhá séria The Last of Us prinesie zvrat, na ktorý diváci nie sú pripravení. Kto si zahrá najviac nenávidenú postavu?

Viac sérií ako hier

Najzásadnejšou zmenou bude, že séria neobsiahne celý príbeh hry. Tvorca seriálu a hry Craig Mazin a Neil Druckmann v rozhovore pre GQ potvrdili, že rozsiahly príbeh hry sa rozdelí na niekoľko sérií.

„Je to viac ako jedna séria,“ poznamenal Druckmann v odpovedi na otázku, či druhá sezóna bude pokrývať celý príbeh pokračovania hry. Neprezradil však konkrétne, na koľko sérií sa projekt natiahne.

image

Seriál The Last of Us

HBO

„Správne ste si všimli, že nepovieme koľko. Ale viac ako jedna je fakticky správne,“ dodal Mazin. Príbeh druhej hry je skutočne komplikovanejší a obsahuje omnoho viac postáv, takže rozdelenie dáva zmysel.

Nebude to ako v hre

Na druhú stranu však musíme dúfať, že tvorcovia nevyplnia epizódy zbytočnou vatou, aby mali požadovaný počet epizód. Nie všetky zmeny totiž musia byť nutne dobré.

image

V USA sa objavila nákaza spôsobujúca utrpenie. Šíri sa spórmi huby, k jej rozmachu prispela zmena klímy

„Veci predstavíme, ale bude to iné. Bude to iné, tak ako bola iná aj táto séria. Niekedy to bude radikálne odlišné a niekedy to bude sotva iné, ale bude to iné a bude to vlastné. Nebude to presne ako v hre,“ vyjadril sa Mazin.

Viac infikovaných

Okrem toho vieme, že príbeh bude pokračovať s Bellou Ramsey, a to aj napriek pomerne zásadnému časovému skoku.  seriáli má postava Ellie 14 rokov, v hre 13. V Part II však má postava už 19 rokov. Toľko rokov má v skutočnosti aj Bella, no herečka pôsobí mladším dojmom.

Vidieť by sme mali aj viac zmutovaných, keďže prvá séria na nich bola neskutočne chudobná. Nateraz nie je známe, kedy by sme sa mohli dočkať novej série na obrazovkách HBO, respektíve streamovacej platformy HBO Max, no pokiaľ by sme si mali tipnúť, na budúci rok to nebude.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:26