Seriálové spracovanie herného hitu The Last of Us.Hbo/
StoryEditor

V celom The Last of Us sa ani raz nepoužilo slovo ZOMBIE. Tvorcovia na to majú dôvod

mor17.02.2023., 13:00h

Odkedy sa populárna seriálová adaptácia postapokalyptickej počítačovej hry objavila na obrazovkách, všetci diváci z nej šalejú. Fanúšikovia však tvorcom vyčítajú jedno: sú podľa nich moc „prísni“ a berú veľmi vážne to, aby sa ani raz nepoužilo na scéne jedno konkrétne slovo.

Lajkuj Brainee.sk na

Scenáristi seriálu The Last of Us sú neustále chválení za ich vynikajúce nadanie pri zachovaní vernosti predlohe - tiež veľmi obľúbenej hre.

image

Najlepšia herná adaptácia všetkých čias? Sleduj emotívny trailer pre blížiaci sa seriál The Last of Us

Tejto dystopickej sérii sa dokonca podarilo vytvoriť nový rekord na Rotten Tomatoes - štvrtá epizóda s názvom ‘Please Hold to My Hand‘ má do tejto chvíle 100 percent v hodnotení na Tomatometri.

Vďaka hlavným postavám Joela (Pedro Pascal), ktorý je zodpovedný za bezpečie a transport 14 ročnej Ellie (Bella Ramsey), je fér povedať, že diváci si túto šou a pestré postavy v nej obľúbili. Divácka láska k predstaveniu je ešte viac podčiarknutá nedávnymi kritikami tvorcov.

Z-word

V rozhovore pre The Credits Eben Bolter kameraman seriálu prezradil niekoľko kľúčových detailov o tom, ako seriál vzniká počas natáčania a načo sa tvorcovia najviac sústredia. Bolter zdôraznil že ich cieľom je zdôrazniť „naturalizmus“ a vysvetlil, že sa úplne líši od iných filmov a seriálov rovnakého dystopického akčného žánru.

image

Herné pokračovanie The Last of Us bude. Tvorca Neil Druckmann však má jednu zásadnú podmienku

„Nie je to klišé zombie film, nie je to ani podsvietený hollywood, kde je každý detail perfektný," povedal kameraman. „Je to svet organického filmového naturalizmu - je to niečo, čo som jednoducho cítil.“ Bolter rozprával viac aj o natáčaní akčných bojových scén a rýchlo oznámil zlaté pravidlo, ktoré sa pri natáčaní prísne dodržiavalo. „Na nakrúcaní sme nesmeli povedať Z-word,“ prezradil, „je to ako zakázané slovo.“

Toto „slovo Z“ sa týka účinkov huby vyvolávajúcej nočné mory, ktorá mení ľudí na šialených zombie. Kameraman vykreslil rozdiel medzi terminológiou použitou v The Last of Us v porovnaní s inými filmami a seriálmi, ktoré fungujú na podobnom princípe, a pokračoval: „Šlo o nakazených. Nie sme zombie show.“

image

Druhá séria The Last of Us prinesie zvrat, na ktorý diváci nie sú pripravení. Kto si zahrá najviac nenávidenú postavu?

Ako sám vysvetlil, používanie slova „Infected“ miesto zombie je kľúčová pri „budovaní napätia“ a zbieraní vzrušujúcich jump scare-ov. „Tá šou je skutočne o našich postavách,“ povedal Bolten, „infikovaní sú prekážkou, s ktorou sa musia vyrovnať.“

Nové trendy

Pre niektorých divákov je však zvláštne, že slovo „zombie“ bolo zakázané hovoriť v rámci seriálu, ktorý je tak očividine najmä o zombie apokalypse.

image

Herné pokračovanie The Last of Us bude. Tvorca Neil Druckmann však má jednu zásadnú podmienku

„Preboha, toto je tak zbytočne dramatické,“ napísal jeden používateľ Twitteru, ktorý zjavne nesúhlasil s pravidlom relácie. Ďalší sa tiež nedokázal zorientovať v tomto koncepte a napísal: „Čo sa deje s filammi súvisiacimi so zombie, ktoré nechcú slovo „zombie“ hovoriť? Nerozumiem tomu.“

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:29