Justin RoilandWikipedia, Adult Swim
StoryEditor

Justin Roiland, spolutvorca a hlas Ricka a Mortyho dostal padáka kvôli obvineniam z domáceho násilia. Čo bude so seriálom?

Miroslav Kamody25.01.2023., 13:00h

Je ťažké predstaviť si seriál Rick a Morty bez hlasov Ricka a Mortyho. Po obvineniach Justina Roilanda však spoločnosť Adult Swim nemala na výber.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Adult Swim sa rozhodla definitívne prerušiť vzťahy so spolutvorcom seriálu Rick a Morty Justinom Roilandom. Dôvodom sú aktuálne obvinenia z domáceho násilia. Informuje o tom portál LadBible.

Samotný Roiland sa v tomto prípade nedávno postavil pred súd, samotné obvinenia pochádzajú už z roku 2020. Podľa sťažnosti na trestný čin z mája 2020, ktorú získal The Hollywood Reporter, bol Roiland obvinený z jedného domáceho ublíženia na zdraví s telesným zranením a jedného z falošného uväznenia na základe hrozby, násilia, podvodu alebo podvodu.

image

Rick a Morty sú späť! V novom traileri na 6. sériu vyvolávajú medzigalaktický chaos a bojujú s mimozemšťanmi

Zásadné obvinenia

Okrem toho mal „úmyselne a nezákonne spôsobiť telesné zranenie vedúce k traumatickému stavu“ Jane Doe. Meno Jane Doe, podobne tak aj John Doe, používa americký súdny systém na utajenie mena poškodenej osoby. 

Spolutvorca Ricka a Mortyho k tomu všetkému ešte aj „nezákonne porušil osobnú slobodu [uvedenej] Jane Doe násilím, hrozbou, podvodom a podvodom“. Jeho právnik začiatkom mesiaca uviedol, že tieto obvinenia sú „nepresné“.

image

Diváci ich milujú aj nenávidia. Tieto filmy boli nominované na Oscara a Zlatú malinu zároveň

„Aby bolo jasné, nielenže je Justin nevinný, ale tiež očakávame, že táto záležitosť bude zamietnutá, keď okresná prokuratúra dokončí metodické preskúmanie dôkazov,“ povedal.

Vyhadzov a preobsadenie

Bez ohľadu na výsledok súdneho procesu urobila spoločnosť Adult Swim rozhodnutie, ktoré šokovalo mnohých fanúšikov. Roiland je totiž nielen spolutvorcom a animátorom seriálu, ale zároveň dabuje aj obe hlavné postavy.

A čo teda so seriálom bude? Na jednu stranu sa nemusíme báť jeho konca, na druhej však dôjde k preobsadeniu postáv, ktoré daboval. Podľa zistení The Hollywood Reporter nie je Adult Swim ešte ani v polovici objednávky 70 epizód seriálu.

Je teda pravdepodobné, že v jednej epizódy sa jednoducho zmení hlas oboch hlavných postáv. Roiland si zachová svoj kredit ako spolutvorca a Dan Harmon je odteraz jediným showrunnerom. Seriál by sa mal vysielať najmenej do svojej 10. série.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:45