Súťažiaci skolabovali v mrazivých podmienkach v priebehu natáčania.Facebook/Оддын баримт/
StoryEditor

Bolo to ako vojnová zóna, ľudia kolabovali. Prezradili účinkujúci pripravovanej Squid Game reality šou

Michal Čiernik25.01.2023., 11:00h

Pripravovaná reality šou na štýl Squid Game od Netflixu sa zmenila na úplný chaos. Súťažiaci skolabovali v mrazivých podmienkach v priebehu natáčania.

Lajkuj Brainee.sk na

Televízna šou, ktorá je založená na seriálovom fenoméne Squid Game z roku 2021, sa momentálne natáča v Spojenom kráľovstve. Hráči, podobne ako v seriáli, súťažia o neuveriteľných 3,7 milióna libier, čo je v prepočte takmer 4,2 milióna eur.

Počas natáčania neslávne známej hry Red Light, Green Light, však museli hráči vydržať teploty okolo – 3 stupňov Celzia.  Možno to neznie až tak strašne, a za také peniaze už vôbec nie. Realita však bola horšia. Hra totiž na rozdiel od seriálovej verzie trvala oveľa dlhšie a kombinácia mínusových teplôt a nevhodného oblečenia, vyústila až k zdravotným problémom.

image

V prvom kole však údajne vypadli už stovky účinkujúcich.

Twitter/trulychristinaa/

Reality show nie je síce až taká krvavá a brutálna ako seriál, svoju daň na hráčoch si však vybrala. „Ľudia boli ochotní nepohnúť sa tak dlho, ako to len bolo možné. Aj keby malo prísť k podchladeniu. Išlo o veľa peňazí,“ prezradili hráči pre The Sun. „Počuli sme niekoho kričať o pomoc, následne k nemu pribehli záchranári. Výsledkom bolo, že sme tam medzi jednotlivými zábermi stáli aj 30 minút,“ hovoril jeden z účinkujúcich.

Vojnová zóna

Súťažiaci to opísal ako úplnú „vojnovú zónu“. „Prichádzali ľudia, ktorí si mysleli, že sa stanú milionármi, ale odišli v slzách,“ priznali súťažiaci. Niektorí hráči počas prvej disciplíny nemohli hýbať kvôli zime nohami. Niektorí sa ku koncu plazili a minimálne jedného vyniesli na nosidlách.

image

Niektorí sa ku koncu plazili a minimálne jedného vyniesli na nosidlách.

Squid Game/Twitter

Po správach o kolapsoch súťažiacich  povedal Brandon Riegg, viceprezident Netflixu pre dokumentárne seriály, že sa ubezpečili, že nikto nie je vystavený riziku zranenia. „Prijali sa všetky preventívne opatrenia, aby sa hra odohrala bezpečne,“ prezradil.

image

Skutočný Squid Game: Netflix chystá reality show na motívy seriálu, víťaz vyhrá takmer štyri milióny

Netflix, Studio Lambert a The Garden považujú starostlivosť o účinkujúcich za jednu zo svojich najvyšších priorít a pravidelné prestávky na toalety, vodu a jedlo sú kategoricky štandardnou praxou pri výrobe. „Všetci súťažiaci boli pred niekoľkými týždňami produkciou informovaní, že budú hrať hru v chladných podmienkach,“ uviedol hovorca.

456 súťažiacich a desať častí

Podľa Netflixu súťaží presne 456 hráčov o najväčšiu peňažnú výhru v histórii televíznych reality show. V prvom kole však údajne vypadli už stovky účinkujúcich.

image

TOP 10 najsledovanejších seriálov od Netflixu. Podarilo sa štvrtej sérii Stranger Things prebojovať na vrchol?

Šou bude svedkom vytvárania aliancií, vytvárania nepriateľov a veľkých stávok v hre, ale našťastie tentoraz nie smrteľných. „Squid Game vzala svet útokom s podmanivým príbehom a ikonickými snímkami režiséra Hwanga. Sme vďační za jeho podporu, keď v tejto masívnej súťaži a sociálnom experimente meníme fiktívny svet na realitu,“ uviedol vo vyhlásení Brandon Riegg, viceprezident Netflix pre dokumentárne seriály.

image

V Severnej Kórei verejne popravili troch tínedžerov. Dvoch z nich za predaj a sledovanie filmov

Squid Game: The Challenge bude obsahovať 10 epizód, zatiaľ sa však nehovorí o tom, kedy bude vydaný. Podľa tvorcov sa však môžeš tešiť na celú klasickú ikonografiu Squid Game. Masky, internát, obrie prasa plné peňazí a samozrejme všetky hry. S jedným jediným rozdielom, nebudú pri nich vraždený ľudia pre zábavu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 13:50