SimpsonovciDisney/
StoryEditor

Nová epizóda Simpsonovcov šokovala. Ukončia navždy tvorcovia kultový seriál a všetko to bol len sen?

Miroslav Kamody12.10.2022., 14:00h

Obľúbená, no temná fanúšikovská teória sa stala skutočnosťou. Mnohí diváci teraz volajú po tom, aby sa najnovšia epizóda Simpsonovcov stala oficiálne poslednou.

Lajkuj Brainee.sk na

Animovaný seriál Simpsonovci je tu s nami už 33 rokov, počas ktorých sme sa dočkali viac ako 700 rôznych dobrodružstiev tejto milovanej žltej rodinky. Čoraz viac však silnie tlak fanúšikov, aby bol seriál zrušený. Mnohí sú totiž presvedčení, že Simpsonovci už dávno stratili dych a nové epizódy pozerajú len zo zotrvačnosti.

Iní však oponujú, že ide stále o kvalitný projekt, ktorý dokáže spríjemniť voľné chvíle a pobaviť. Bez ohľadu na to, do ktorého tábora patríš, posledná uverejnená epizóda ťa zrejme poriadne šokuje. Ako totiž informuje portál Unilad, tvorcovia do nej zapracovali temnú fanúšikovskú teóriu, ktorá navždy zmení to, ako sa na celý seriál pozeráš.

image

Predpovedali Simpsonovci opičie kiahne? Ľudia si myslia, že o ochorení vedeli už v roku 1995

Nasledujúce riadky obsahujú spoilery z tretej epizódy 34. série Simpsonovcov. Táto séria momentálne ešte nie je prístupná na platforme Disney+.

Prekvapivý návrat

V epizóde s názvom Lisa the Boy Scout sa totiž vrátime do udalostí druhej série, konkrétne jej ôsmej časti. Tá mala názov Bart the Daredevil (do češtiny preložená ako Ďábelský Bart) a sledovali sme v nej ikonickú scénu pádu Homera do Springfieldskej rokliny. Homer si prešiel mnohými zraneniami a na nemocničnom lôžku skončil nespočetne veľakrát.

Tento bolestivý pád však patrí k tým najhorším, ktorými si musel prejsť. Keď ho totiž záchranári vrtuľníkom vytiahli, sanitka narazila do stromu a on opäť padol do rokliny. O stovky epizód a dobrodružstiev neskôr sa Homer na nemocničnom lôžku prebudil opäť.

Kóma

Jeho rodina mu vysvetľuje, že bol po páde do rokliny dva dni v kóme. To teda znamená, že všetko, čo sa udialo od ôsmej epizódy druhej série po tretiu epizódu 34. série, bol iba sen, ktorý sa Homerovi sníval, kým bol v kóme. Zmätený Homer sa potom snaží pochopiť, čo sa vlastne stalo: „Dva dni? Ale zažil som toľko dobrodružstiev – viac ako 700.“

„Všetko to boli sny v kóme. Žiadna z nich sa skutočne nestala,“ vysvetľuje mu Marge. „Nikdy som nemal svojho homára? Nikdy som nešiel do vesmíru? A čo Halloweeny?“ menuje Homer dobrodružstvá, ktoré za tie roky zažil. Okrem toho tvorcovia dokonale napodobnili kreslený dizajn zo začiatku 90. rokov, vďaka čomu všetko vyzerá ešte realistickejšie.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach začali o epizóde vo veľkom diskutovať. Jedna z teórií, ktorá kolovala internetom, totiž hovorila, že tento námet by tvorcovia mohli použiť ako ukončenie celého seriálu. „Bol by to perfektný spôsob, ako ukončiť show. Premrhali to,” napísal jeden z nich na Twitteri. „To by bol taký úžasný koniec seriálu,“ napísal ďalší.

Ako seriál skončí?

Niektorí dokonca volajú po petícii, aby išlo o oficiálny koniec Simpsonovcov. Samozrejme, našli sa aj takí, ktorí hovoria, že ide o lenivé ukončenie celého projektu. Okrem toho je táto fan teória vo veľkom využívaná aj pri ostatných seriáloch, napríklad pri The Walking Dead. Okrem toho je nutné dodať, že Simpsonovci boli oficiálne predĺžení pre 35. sériu.

image

Vidieť raz ich nestačí. Toto sú najlepšie seriály, ktoré môžeme pozerať zas a znova

Ak ťa ale zaujíma, ako si koniec predstavuje dvorný scenárista projektu Al Jean, tak čítaj ďalej. Ten v rozhovore pre Radio Times povedal, že by sa mu páčilo, keby seriál skončí ako slučka. Príbeh by sa tak napojil na úplne prvú epizódu, v ktorej žltá rodina oslavuje Vianoce a získajú svojho psa. „Takto by som to ukončil, keby som musel,“ prezradil scenárista.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:14