Vidieť raz ich nestačí. Toto sú najlepšie seriály, ktoré môžeme pozerať dookola.Netflix/Twitter
StoryEditor

Vidieť raz ich nestačí. Toto sú najlepšie seriály, ktoré môžeme pozerať zas a znova

kov24.06.2022., 13:00h

Niektoré seriály divák vypína po pár minútach, iné zase hltá čoraz viac. Potom sú tu však ešte seriály, ktoré videl snáď „miliónkrát".

Lajkuj Brainee.sk na

Vidieť ich len raz je málo. Pravdepodobne každý milovník seriálov má aspoň jeden, ktorý videl celý minimálne dvakrát, ak nie aj oveľa viac. S opätovným pozeraním sa nám dokonca zdajú lepšie, nehovoriac o obľúbených epizódach, scénach či hláškach, ktoré nám doslova prirástli k srdcu.

Filmový web Ranker zostavil na základe hlasovania fanúšikov a kritikov zoznam seriálov, ktoré sa oplatí vidieť viackrát. Brainee ti prináša ich top výber.

Futurama

Kto by ho nemiloval? Kultový televízny seriál (od tvorcov nemenej legendárnych Simpsonovcov) zobrazuje flákača a smoliara Philipa J. Frya, ktorý sa omylom nechá zmraziť na tisíc rokov a po prebudení začne pracovať pre svojho vynaliezavého potomka v transportnej spoločnosti s tlupou prapodivných existencií, ako posádkou dopravnej lode.

Animovanú sci-fi komédiu si obľúbili milióny ľudí na celom svete. Seriál má zatiaľ sedem sérií, no v budúcom roku by sme sa mali dočkať ôsmej, ktorá prichádza po dlhých jedenástich rokoch.

image

Tom Hanks by dnes už oscarovú úlohu homosexuála odmietol. Keď pochopíš prečo, dáš mu za pravdu aj ty

Pravdepodobne najväčšej popularite sa medzi fanúšikmi teší postava robota Bendra s jeho typickou hláškou: „Pobozkaj mi môj naleštený zadok!“

Sherlock

Krimi hit z produkcie BBC rozpráva príbeh excentrického detektíva z príbehov Sira Arthura Conana Doyla, ktorý hľadá dôkazy v uliciach moderného Londýna. Modernizovaná klasika v hlavnej úlohe s Benedictom Cumberbatchom má povesť jedného z najvybrúsenejších krimi seriálov poslednej dekády.

Vyšetrovanie geniálneho, no asociálneho detektíva v uliciach britskej metropoly je štýlové a zábavné, a určite sa oplatí pozrieť naň viackrát. Seriál bol nominovaný na množstvo cien vrátane Emmy, BAFTA a Zlatého glóbusu, pričom niekoľko prestížnych ocenení aj získal.

Breaking Bad

Stredoškolský učiteľ Walter White, ktorému je diagnostikovaná smrteľná rakovina, sa rozhodne zaistiť finančnú budúcnosť svojej rodiny výrobou a predajom pervitínu. Spojí sa so svojím bývalým študentom, kúpia si karavan, a vyrazia do púšte. Takto znie základná premisa jedného z najlepších seriálov všetkých čias.

Televízny seriál má veľmi prepracovaný scenár, ktorého dej sa absolútne nedá predvídať. Možno aj preto patrí k dielam, ku ktorým sa nadšenci seriálov zvyknú pravidelne vracať.

Ikonickým sa stalo aj ústredné duo antihrdinov v podaní Bryana Cranstona a Aarona Paula. Fan factom je, že postava Jesseho Pinkmana (Aaron Paul) sa mala objaviť pôvodne iba v 1. sérii, avšak keď tvorca seriálu Vince Gilligan videl hereckú súhru Aarona Paula a Bryana Cranstona, zmenil plány.

SpongeBob v šortkách

Námornícke a niekedy nezmyselné dobrodružstvá SpongeBoba, nevyliečiteľne optimistickej, bezstarostnej a hovoriacej morskej huby si získali nesmiernu popularitu.

Surrealistický animovaný seriál nie je určený len deťom, ale vďaka obrovskému množstvu popkultúrnych narážok si k nemu našlo cestu aj mnoho dospelých.

Pozeranie animovanej komédie z prostredia podmorského sveta môže napríklad pôsobiť ako ideálny reset po náročnom dni, asi aj preto ho množstvo nadšencov pozerá dookola. Viac sme o tom písali v tomto článku.

Frasier

Slávny sitcom, ktorého hlavným hrdinom je sympatický, avšak snobský psychiater Frasier Crane, je klasikou.

Spoločne so svojím bratom Nilesom žije nerušeným životom smotánky Seattlu, avšak všetko sa zmení po tom, ako sa k nemu nasťahuje jeho zemitý otec Martin aj so svojím psom Eddiem.

Frasier je prehliadkou brilantných dialógov, nesmrteľných gagov a obsahuje kopec hlášok, ktoré si dnes medzi fanúšikmi žijú vlastným životom.

Minulý rok sa v médiách objavila správa, že by mal seriál, ktorý dostal 37 cien Emmy, dostať v súčasnosti pokračovanie. Kedy ho uvidíme na obrazovkách však zatiaľ nie je známe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:43