Nový trailer na House of the Dragon je konečne tu! Čo zatiaľ vieme o prequele Game of Thrones?HBO
StoryEditor

Epický trailer na House of the Dragon je konečne tu! Čo všetko vieme o prequele Game of Thrones?

kov21.07.2022., 11:00h

Premiéra seriálu, na ktorú sa upierajú oči miliónov fanúšikov, je na spadnutie.

Lajkuj Brainee.sk na

Streamovacia platforma HBO Max nedávno zverejnila nový trailer na jeden z najočakávanejších seriálov roka – prequel fantasy hitu Game of Thrones, House of the Dragon. 

House of the Dragon

V traileri môžeš vidieť asi všetko, čo fanúšikovia od seriálu očakávajú –obrovských drakov, epické bitky a samozrejme kopec blond hrdinov z rodu Targaryenovcov. Ak aj ty patríš medzi ľudí, ktorým po konci Game of Thrones ostalo v srdci prázdne miesto, House of the Dragon bude tvojim splneným snom.

Veľkoleposť vizuálu dýcha snáď z každého záberu upútavky, a niet sa čo diviť. Každá epizóda totiž mala stáť približne 20 miliónov dolárov.

image

Na tripe s Johnnym Deppom či retro gay romanca. Toto sú najlepšie letné filmy, ktoré musíš vidieť

House of the Dragon by nám mal podrobne ukázať vzostup a pád Targaryenovcov, čiže pravdepodobne nebude núdza ani o poriadnu drámu či intrigy. Príbeh sa odohráva tesne pred občianskou vojnou vo Westerose, 200 rokov pred udalosťami Game of Thrones.

Seriál vychádza z knihy George R.R. Martina „Oheň a krv“, a samotný autor sa o ňom vyjadril nasledovne: „Je to silné, je to viscerálne, je to temné, je to ako Shakespearovská tragédia."

„Nie je tam žiadna postava typu Arya – hrdinka, ktorú si každý zamiluje. Všetky sú chybné. Všetci sú ľudské. Robia dobré, ale aj zlé veci. Poháňa ich túžba po moci, žiarlivosť, staré rany – rovnako ako ľudské bytosti. Presne ako som ich napísal," prezradil pre Hollywood Reporter spisovateľ, ktorý je v tomto projekte aj výkonným producentom a spolutvorcom seriálu.

Čo o seriáli vieme? 

Vo fantasy novinke sa predstavia Rhys Ifans, Olivia Cooke, Paddy Considine, Emma D‘Arcy, Eve Best či Matt Smith. Paddy Considine, ktorý stvárňuje kráľa Viserya Targaryena avizoval, že seriál je „najnáročnejšou vecou,​akú kedy urobil“.

Matt Smith, ktorý sa preslávil ako princ Philip v seriáli The Crown, zase v rozhovore pre Comic Book uviedol: „Aby som bol úprimný, myslím si, že je to naozaj odlišné od Game of Thrones." 

O hudbu sa postaral skladateľ Ramin Djawadi, ktorý sa preslávil najmä svojim soundtrackom ku Game of Thrones. V traileri môžeš počuť jeho inštrumentálnu cover verziu piesne „Venus In Furs“ od Velvet Underground. A treba uznať, že skladba v tomto šate pôsobí naozaj sugestívne, a celkovo umocňuje ponurú atmosféru upútavky.

Jedným z režisérov projektu je aj Miguel Sapochnik, ktorý stál za hitmi ako Banshee či Dr. House.

Prvá séria House of the Dragon bude pozostávať z desiatich častí, premiéra je naplánovaná na 21. augusta tohto roka. 

Aj ty sa už nevieš dočkať?

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:54