Seriál Pán Prsteňov odhalil impozantný trailer.Amazon Prime Video
StoryEditor

Návrat do Stredozeme vo veľkom štýle. Seriál Pán Prsteňov odhalil impozantný trailer

kov15.07.2022., 13:00h

Jedna z najväčších seriálových premiér histórie je na spadnutie.

Lajkuj Brainee.sk na

A je to tu. Všetci fanúšikovia kultovej trilógie Pán Prsteňov sa dočkali, streamovacia služba Amazon Prime totiž nedávno zverejnila prvý trailer na seriálovú verziu fantasy kultu s názvom The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Prvé zábery vyzerajú naozaj epicky, vidieť na nich môžeš rozľahlú krajinu, zasnežené hory, výpravné bitky na koňoch, ale aj našich hlavných hrdinov či ďalšie postavy. Návrat do Stredozeme teda prichádza naozaj vo veľkom štýle.

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Samozrejme, nie je to až takým prekvapením, predsa len ide o najväčší a najdrahší seriálový projekt súčasnosti, píše web Gizmodo. Vizuálna stránka je veľkolepá, otáznikom však stále zostáva príbeh a dejová stránka seriálu, filmová séria nastavila latku vysoko, a seriál sa preto porovnávaniu s filmom pravdepodobne nevyhne.

Dej seriálu sa odohráva tisíce rokov pred udalosťami Hobita a Pána prsteňov, v období Druhého veku Stredozeme. Na plátne by sme tak mali vidieť dôležité udalosti, ako napríklad vytvorenie prsteňov moci, príbeh Númenoru, posledné spojenectvo medzi ľuďmi a elfmi či vzostup Saurona. Tieto udalosti sa v pôvodných Tolkienových príbehoch odohrávajú počas tisícov rokov, ale pre seriál boli, samozrejme, zhustené. 

image

Silvia Šuvadová v Rýchlo a Zbesilo, Rytmus v Smrtonosnej pasci. Títo Slováci si zahrali po boku hollywoodskych hviezd

Príbeh sa začína v dobe relatívneho mieru, no postupne by sme mali vidieť spoločenstvo postáv, ktoré budú čeliť znovuobjaveniu zla v Stredozemi. „Od najtemnejších hlbín Hmlistých hôr, cez majestátne lesy Lindonu, ostrovné kráľovstvo Númenor, až po najodľahlejšie kúty máp stvoria tieto kráľovstvá a postavy dedičstvá, ktoré prežijú ešte dlho po ich odchode,“ sľubujú tvorcovia.

V novom traileri môžeme vidieť aj ikonickú postavu Galadriel či elfa Elronda. Upútavka má však toľko nových postáv, lokácií či veľkolepých vyhlásení, že je ťažké odhadovať, o aké príbehy presne pôjde. Alebo konkrétnejšie, ako sa všetky príbehy spoja. V pláne je však zatiaľ celkovo päť sérií, čiže na všetko budeme mať dosť času. 

Jedným z trojice režisérov je J.A. Bayona, ktorý stojí napríklad za blockbustrom Jurský svet: Zánik ríše či hororom Sirotinec. V hereckých úlohách sa predstavia napríklad Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, či Markella Kavenagh. 

Premiéra je naplánovaná na 2. septembra, a určite sa máme na čo tešiť.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:47