Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

VIDEO Marvel predstavil ďalší nový seriál. Kto je Ms. Marvel a čo o nej vieme z komiksov?

Miroslav Kamody17.03.2022., 11:00h
Novinka z dielne Marvel Cinematic Universe sa na obrazovky Disney+ dostane už 8. júna. Približne v tom období by mala streamovacia platforma štartovať aj na Slovensku.
Lajkuj Brainee.sk na

Disney+ svetu odhalilo prvý oficiálny trailer pre šesťdielny seriál Ms. Marvel. Ten na obrazovky prinesie príbeh jednej z najobľúbenejších komiksových postáv novej generácie od Marvelu. Zároveň ide o súčasť štvrtej fázy MCU a príbeh bude mať zásadný vplyv na pokračovanie Captain Marvel (s názvom The Marvels).

V seriáli sa predstaví mladá Iman Vellani ako Kamala Khan. Ide o obyčajnú tínedžerku z Jersey City, ktorá píše svoju vlastnú fanfikciu. Tá sa väčšinou točí okolo jej idola - Captain Marvel. Nakoniec to však bude ona sama, kto nečakane získa superhrdinské schopnosti, píše Collider.

Je jasné, že seriál bude cieliť hlavne na mladšiu cieľovku - hlavne generáciu, ktorá sa narodila už počas éry komiksových filmov. Príbeh je v podstate o dospievajúcom dievčati s bežnými problémami, ktoré sníva o tom, aké by to bolo mať nadprirodzené schopnosti. Jediný rozdiel je v tom, že ona ich nakoniec získa.

Prvý trailer nám dáva ilustratívny rýchlokurz do mysle Kamaly Khan, ktorá, ako sa zdá, trávi veľa času s hlavou v oblakoch. Sníva o tom, že sa stane jej obľúbenou superhrdinkou či prechováva zamilovanosť do chlapca, ktorého má rada.

​Vyzerá to tak, že pôvod jej schopností bol trochu upravený od komiksovej predlohy, pričom Kamala môže vytvárať a využívať energiu namiesto toho, aby menila svoju veľkosť alebo mohla naťahovať končatiny. V tom vlastne spočívajú jej schopnosti - možnosť meniť svoj tvar a veľkosť, čo jej okrem iného umožňuje udrieť veľmi (veľmi!) veľkou päsťou.

Aj keď bude dej zameraný pre mladšie publikum, je jasné, že Ms. Marvel bude dôležitým dielikom pre skompletizovanie mozaiky štvrtej fázy MCU, ktorá sa sústreďuje hlavne na multiverzum. Nás zostáva dúfať, že plány na spustenie Disney+ na Slovensku zostávajú platné (toto leto, bez špecifickejšieho dátumu) a my sa tak seriálu dočkáme čo najskôr.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:26