Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

Svet komiksov: Marvel bude drviť kiná a obrazovky aj v roku 2022. Priprav sa na návrat milovaných postáv

Miroslav Kamody11.01.2022., 11:00h
MCU sa v roku 2022 opäť rozbehne vo veľkom. Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Lajkuj Brainee.sk na

Marvel so svojím Marvel Cinematic Universe diktuje hru už viac ako desať rokov. Aj keď vo svete zúri už dva roky pandémia, štúdiu sa podarilo nielen rozvíjať svoj prepojený filmový vesmír skrz seriály na streamovacej platforme Disney+.

Okrem toho tretí Spider-Man zachránil minuloročný kinopriemysel a momentálne je ôsmym najlepšie zarábajúcim filmom histórie kinematografie. Koronavírus síce značne spomalil štvrtú fázu MCU, no dúfajme, že v tomto roku všetko naberie to správne tempo.

Pripravili sme si pre teba všetko, čo Marvel prinesie v priebehu roka 2022. V zozname nižšie nájdeš nielen filmy a seriály v rámci MCU, ale aj projekty filmového štúdia Sony, ktoré sa snaží budovať svoj vlastný prepojený vesmír s postavami zo Spider-Mana, na ktoré vlastní práva.

Morbius (31. marec)

Svoj vlastný film dostane po Venomovi ďalší Spideyho záporák, ktorého stvárni obľúbený Jared Leto. Objaví sa ako charizmatický antihrdina Michael Morbius. Tento doktor trpí vzácnou a smrteľnou krvnou chorobou. S úmyslom zachrániť druhých, ktorým hrozí rovnaký osud, sa Michael rozhodne k zúfalo riskantnému činu.

Zdanlivý úspech prinesie liek, ktorý je však dosť možno nebezpečnejší ako sama smrteľná choroba, pretože premení liečiteľa na lovca. Snímka bola niekoľkokrát presúvaná (naposledy pred týždňom), takže dúfame, že na konci marca sa ho konečne dočkáme.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (5. máj)

Na pokračovanie Doctora Strangea sme sa tešili aj predtým, no po treťom Spider-Manovi naše očakávania stúpli na maximum. O prvý hororový film v MCU sa postará ten najpovolanejší - režisér Sam Raimi. Okrem starých známych z prvého filmu sa objaví aj Elizabeth Olsen ako Wanda Maximoff / Scarlet Witch.

Snímka nám podľa prvých záberov predstaví aj zlého Doctora Strangea a multiverzum, s ktorým to bude omnoho náročnejšie, ako si mohli diváci myslieť po skončení Spider-Man: No Way Home. Svoj debut na striebornom plátne bude mať aj superhrdinka America Chavez v podaní Xochitl Gomez.

Moon Knight (neupresnený dátum premiéry)

Aj Marvel má svojho Batmana. Jeho meno je Moon Knight a stvárni ho herec Oscar Isaac. Marc Spector je bývalým námorníkom s disociatívnou poruchou identity, ktorý sa stáva hostiteľom boha mesiaca známeho ako Khonshu.

Moon Knight sa predstaví v rámci minisérie na Disney+ v šiestich epizódach. Hoci nateraz nepoznáme presný dátum premiéry, očakáva sa, že na obrazovky dorazí v prvej polovici tohto roka.

Thor: Love And Thunder (7. júl)

Žiadny superhrdina zo sveta MCU to doteraz nedotiahol na štyri sólové filmy. Aj keď prvé dva filmy o Thorovi plávali v priemerných vodách, tretia časť pod taktovkou Taika Waititiho priniesla nový a svieži vietor na tohto severského boha. Je otázne, či nejde o posledný film, v ktorom sa predstaví (ak nerátame Strážcov Galaxie 3).

Čo však vieme je, že film sa zameria aj na Jane Foster (Natalie Portman), ktorá sa stane novým Thorom potom, čo sa snaží vyrovnať so zákernou diagnózou. Vráti sa Tessa Thompson ako Valkyrie a aj členovia Strážcov Galaxie či Korg a Miek. Záporákom bude Gorr the God Butcher v podaní Christiana Balea. Chýbať by nemali ani komiksové mystické kozy!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nayak Rahul (@nayak.rahul.7773)

She-Hulk (neupresnený dátum premiéry)

V hlavnej úlohe ďalšej minisérie na Disney+ sa predstaví Tatiana Maslany ako Jennifer Walters. Okrem toho, že zdieľa rovnakú zelenú premenu ako jej bratranec Bruce Banner (Mark Ruffalo), ktorého v seriáli uvidíme tiež, je tiež právničkou.

She-Hulk vzniká na štýl superhrdinskej právnickej drámy. V centre diania bude dokumentovanie konfliktu spôsobeného Abominationom (vracia sa aj Tim Roth zo sólovky Hulka) a Titaniou Jameely Jamil, známou rivalkou She-Hulk v komiksoch.

Spider-Man: Across The Spider-Verse Part One (6. október)

Oscarom ocenený animák sa už v októbri vráti v pokračovaní, ktoré bude rozdelené na dve časti. Trailer nám ukazuje opätovné stretnutie Milesa Moralesa a Spider-Gwen, ktoré je nasledované cestovaním medzi svetmi. Všetko vyzerá bezproblémovo a zábavne až do momentu, kým sa na scéne zjaví Spider-Man 2099 a zaútočí na Milesa.

​Hlavný hrdina sa bude musieť postaviť proti novým nepriateľom. K úspešnému koncu by mu mal pomáhať nový tím Spider-Manov. Nateraz však nie je jasné, koľkí z nich sa vrátia z prvého filmu. O scenár sa postarali David Callaham (Shang-Chi) a Phil Lord s Chrisom Millerom (The Lego Movie), takže nepochybujeme, že animák je v dobrých rukách.

Ms. Marvel (neupresnený dátum premiéry)

Prvá moslimská hlavná postava Marvelu a jedna z najnovších postáv v komiksoch dostane vlastnú minisériu s Iman Vellani v hlavnej úlohe 16-ročnej Kamala Khan. Veľká fanúšička superhrdinov a najmä Captain Marvel získava schopnosť meniť svoj tvar a veľkosť, čo jej okrem iného umožňuje udrieť veľmi (veľmi!) veľkou päsťou.

O samotnom deji toho nateraz veľa nevieme, isté však je, že Kamala sa vráti aj v budúcoročnom filme The Marvels. V ňom sa objaví po boku Brie Larson (ako Carol Danvers) a Teyonah Parris (ako Monica Rambeau).

Black Panther: Wakanda Forever (10. november)

Po smrti Chadwicka Bosemana sa Marvel rozhodol nepreobsadiť hlavnú postavu. Pokračovanie oceňovaného filmu sa preto zameria na ďalšie postavy z Wakandy na čele so Shuri (Letitia Wright). Vráti sa však aj Nakia (Lupita Nyong'o) či Okoye (Danai Gurira).

Snímka sa má zamerať na oslavu kultúry tejto fiktívnej krajiny a čoraz častejšie sa skloňuje predstava, že Shuri sa stane novým Black Pantherom. Tvorcovia sú však nateraz skúpi na nové informácie, takže si na ne ešte budeme musieť pár mesiacov počkať.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GeekcastGdl (@geekcastgdl)

Secret Invasion (neupresnený dátum premiéry)

Počas Disney+ Day nám tvorcovia ukázali aspoň malú ochutnávku z pripravovaného seriálu Secret Invasion. Videli sme v nej zostarnutého Nicka Furyho a jeho bývalú kolegyňu zo SHIELD Mariu Hill, ktorí riešia inváziu Skrullov na Zem. Hoci sú zápletky držané pod pokrievkou, šou je založená na príbehu Secret Invasion od Marvel Comics.

Kingsley Ben-Adir bol údajne obsadený ako hlavný záporák, objaví sa však aj Olivia Coleman, Emilia Clarke a Christopher McDonald. Ben Mendelsohn si zopakuje svoju úlohu ako Furyho spojenec Skrullov, Talos.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aldeia Nerdstar (@aldeia_nerdstar)

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (december)

Filmoví fanúšikovia si pamätajú, ako dopadol Star Wars Holiday Special, respektíve by na to veľmi radi zabudli. My veríme, že režisér James Gunn (Strážcovia Galaxie 1, 2 a 3) sa poučil a doručí skvelý materiál, ktorý nám skráti čakanie na nové dobrodružstvo našich obľúbených hrdinov. 

Nakrúcať sa bude počas filmovania tretieho pokračovania a už teraz vieme, že špeciál nám predstaví úplne novú postavu zo sveta Marvelu, ktorá bude mať do budúcna zásadný vplyv na budúcnosť MCU. Okem toho sa však vrátia všetky postavy z predchádzajúcich filmov.

I Am Groot (neupresnený dátum premiéry)

Spider-Man: Across The Spider-Verse nebude jediným animákom, ktorého sa v priebehu tohto roka dočkáme. Na Disney+ sa premiéry dočká aj milovaný Baby Groot a jeho dobrodružstvá. V animovaných kraťasoch ho budeme sledovať v rôznych situáciách a galagtických dobrodružstvách po boku ostatných hrdinov MCU.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:11