Hra UFL dorazí už čoskoroXTEN
StoryEditor

Prichádza nová futbalová hra a EA sa musí mať na pozore. Bude zadarmo, desiatky miliónov do nej napumpoval aj sám Ronaldo

iDnes.czHonza Srp07.08.2024., 14:00h

Futbalová séria od Electronic Arts dostane už čoskoro toľko potrebnú konkurenciu. UFL bude k dispozícii zadarmo, nemala by sa však podceňovať, do jej vývoja napumpoval milióny dolárov aj sám Cristiano Ronaldo.

Lajkuj Brainee.sk na

O futbalový trón sa na konzolách dlho preťahovali série FIFA s Pro Evolution Soccerom (PES) a hráči z toho profitovali. Lenže japonské Konami nakoniec z každoročného súperenia odstúpilo a miesto „psa“ prešlo na eSoccer, ktorý sa rozvíja za pochodu.

Ako píše Honza Srp z portálu iDnes, síce to už nie je taký problém ako na začiatku, keď išlo jednu dobu o najhoršie hodnotenú hru na Steame, k dokonalosti má ale stále ďaleko. Teraz sa však karty budú rozdávať nanovo.

image

Sledovanie športu môže ovplyvniť, koľko ješ. Od náročnosti závisí, či sa budeš prejedať alebo nie, zistili vedci

Podpora od Ronalda

Ďalšia konkurencia futbalu EA Sports FC (predtým FIFA) tak rozhodne príde vhod, a preto všetci s napätím očakávajú UFL od londýnskeho štúdia XTEN. To síce nie je príliš známe, avšak nemalo by sa brať na ľahkú váhu, viac ako 40 miliónmi dolárov vývoj hry podporil aj futbalista Cristiano Ronaldo.

Medzi ďalšími ambasádormi hry nájdeme aj ďalšie známe mená ako napríklad Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne alebo Roberto Firmino. Hra beží na Unreal Engine piatej generácie a nedávnej verejnej bety sa zúčastnilo 1,5 milióna hráčov, čo je pre novú značku slušné číslo.

Bude zadarmo

Aj UFL bude k dispozícii zadarmo, vývojári však sľubujú férovú monetizáciu, aby neboli bohatší hráči zvýhodnení. Hra by podľa všetkého mala vyjsť 12. septembra, ide teda priamo proti EA Sports FC 25, ktoré vychádza 27. septembra.

Graficky vyzerá celkom solídne, otázkou je, ako to bude s licenciami na skutočné súťaže. Zatiaľ je potvrdených len niekoľko málo európskych klubov.

ANKETA
Dáš UFL šancu?

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 09:33