Paralympiáda valcuje TikTok.Tiktok/Paralympics/
StoryEditor

Paralympiáda valcuje TikTok. Humorné videá sú však podľa niektorých fanúšikov už cez čiaru

Antiyoutuber21.07.2024., 09:00h

Letné paralympijské hry sa pomaly blížia a asi najväčšiu reklamu športovcom s postihnutím momentálne robí prevažne oficiálny TikTok účet udalosti. Jeho admin podľa ľudí na sieťach odvádza perfektnú prácu. Podľa iných to už s čiernym humorom preháňa a športovcov uráža.

Lajkuj Brainee.sk na

Letná paralympiáda je takmer za dverami a siete sú jej momentálne zahltené. Najviac trenduje oficiálny TikTok účet hier. Videá so športovcami s hendikepom dosahujú miliónové zhliadnutia a ukazujú sa aj ľuďom, ktorí tento typ športu vôbec nesledujú.

image

Natočila video na TikTok, tesne potom ju mali na smrť dobodať jej vlastní rodičia. Anglicko šokovala brutálna vražda

Vďaka vtipným videám účtu pribúdajú noví sledujúci ako na bežiacom páse. Za jediný deň im ich pribudlo viac ako sto tisíc. Jeho autor často s humorom poukazuje na hendikep športovcov a ľudia sa tomu smejú. Na zviditeľnenie používa pri videách športovcov populárne skladby alebo zvuky z virálnych videí. 

@paralympics

Scream if you wanna throw further.

♬ squirrels - <3

Účet má už viac ako štyri milióny sledujúcich. Niektorí ľudia sa v komentároch zverujú, že doteraz o paralympiáde ani nepočuli. Po zhliadnutí niektorých videí z ich oficiálneho účtu však vraj chcú sledovať celé hry„Úprimne, tento účet je pravdepodobne najmúdrejší spôsob, ako získať fanúšikov pre paralympiádu. Po posledných pár videách som celá natešená,“ píše fanúšička pod videom na TikToku, v ktorom tancuje paralympijský plavec do pesničky „Coincidance“.

Vďaka tomuto TikTok účtu sa mnoho ľudí priznalo, že zistilo o športoch, o ktorých ani nevedeli, že existujú. „Ja som ani nevedel, že existuje futbal pre nevidiacich,“ znel komentár pod videom s nevidiacimi futbalistami.

Fanúšikovia vyzdvihujú prácu admina. Podľa väčšiny dokáže vtipne, ľahko kontroverzne, ale bez urážok vytvoriť veľmi zábavné videá. „Ktokoľvek, kto spravuje tento účet, musí dostať pridané,“ napísal fanúšik do komentárov.

Nebaví sa každý

Niektorým ľuďom však videá prídu už za hranou. Podľa nich autor účtu zosmiešňuje hendikep športovcov.

Do jedného videa, kde športovkyňa Raja Jebali hádže guľou do diaľky, admin pridal populárny zvuk z platformy o slečne, ktorá kričí, pretože má v nohaviciach veveričku. „Urážlivé a hnusné,“ komentuje jeden z ľudí pod videom.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. september 2024 13:39