Nostalgické hry, ktoré ťa vrátia do detstvaMicrosoft, Naughty Dog
StoryEditor

Tieto hry ťa okamžite prenesú do detstva. Vedel si, že Míny si pravdepodobne hral celý život zle?

Miroslav Kamody29.10.2023., 14:40h

Tieto hry sa neodmysliteľne vryli do našej pamäte. Na ktorú z nich si nedal dopustiť ty?

Lajkuj Brainee.sk na

Nostalgia je veľmi mocná zbraň. Spomienky na detstvo sú jedinečné a navždy zostanú v našej pamäti. Pre niekoho je to ranné vstávanie a presun pred televízor, kde bežalo pásmo s rozprávkami, pre iného raňajky, ktoré najlepšie vedela urobiť jedine babka. No a pre iných je to hranie hier, či už sám alebo s kamarátmi, ktorými sme vypĺňali čas, keď bolo vonku zlé počasie.

Pozreli sme sa preto na niekoľko nostalgických hier, pri ktorých sme dokázali stráviť celé hodiny. Nájdeš medzi nimi aj svojho favorita, na ktorého si nikdy nedal dopustiť? 

image

Sú zadarmo, no napriek tomu vysoko hodnotené. Toto je desať najlepších bezplatných hier, ktoré si môžeš okamžite zahrať

Míny

Ikonická hra, na ktorej hranie si ani nepotreboval internet. Vyskúšal si ju úplne každý z nás, no len málokto presne pochopil jej koncept. Po kliknutí na náhodný štvorček začnú jeho susedia zobrazovať čísla. Čo ale znamenajú? Nejde o žiadnu náhodu - v skutočnosti označujú, koľkých mín sa toto políčko dotýka.

Na základe toho si vieš odvodiť, na ktoré políčko (ne)máš klikať. Okrem toho môžeš pridať vlajku alebo otáznik na tie štvorčeky, ktoré podľa teba ukrývajú bombu, aby si mal v hre lepší prehľad. Aj ty si to doteraz hrával zle?

image

Hra Míny

Microsoft

Crash Bandicoot

Či si už patril medzi deti, ktoré sledovali počas víkendových dní Maxihru s Andrejom Bičanom, alebo si bol jedným zo šťastlivcov, ktoré mali PlayStation, od Crasha sa jednoducho nedalo odtrhnúť. 

Levely boli čoraz komplikovanejšie a zvládnuť všetky na prvýkrát bolo v podstate nemožné. Aj tak sme sa nikdy nevzdali a veselo hrali ďalej. Bolo to farebné, bláznivé a pohlcujúce.

Prince of Persia: The Sands of Time

Vynikajúca hrateľnosť, zaujímavý príbeh a čo je najlepšie - možnosť ovládať dýku, ktorá dokáže zvrátiť čas. Princ z Perzie nás dokázal zabaviť na dlhé hodiny a svojho času ho chcel hrať jednoducho každý.

Výhodou bolo, že hra bola dostupná nielen na počítač, ale aj PlayStation 2, Nintendo GameCube či Xbox. Ruku na srdce, koľko času si strávil hraním tejto legendárnej hry? 

The Sims

Bez ohľadu na to, či sa bavíme o jednotke, dvojke alebo trojke, Sims si vyskúšali všetci. Niekto trávil hodiny vytvorením dokonalého simíka, iní zase celé dni budovali dokonalý dom a vraj sa nájdu aj takí, ktorí potom hrali aj ďalej.

Mohol si si robiť v podstate čokoľvek, no ty si aj tak len odstraňoval schodíky z bazéna, upaľoval, nechával vyhladovať a zatváral medzi štyri steny. The Sims je jednoducho ultimátny simulátor, takže sa niet čomu čudovať, že piaty diel je vo vývoji. A čo je najlepšie - bude zadarmo. Minimálne teda základná hra. 

Grand Theft Auto: San Andreas

Svojho času sme si mysleli, že väčšia hrať existovať snáď ani nemôže. Séria Grand Theft Auto prišla v roku 2004 s masívnou hrou, ktorá spájala až tri veľké mestá oddelené veľkým vidiekom, skvelý gangsterský príbeh a svet, v ktorom si si mohol robiť úplne čokoľvek.

Niektoré legendy si dodnes pamätajú ešte cheaty, vďaka ktorým si sa mohol v San Andreas premeniť na boha. Aj keď už dnes vidieť, že hra poriadne zostarla, spomienky na ňu zostávajú. All We Had To Do Was Follow The D-mn Train, CJ!

Diablo II

Druhé Diablo v roku 2000 prinieslo úplne nový zážitok z hrania hier. Vyšperkovaný dej, budovanie postavy či znepokojujúca hudba - všetko bolo jednoducho navrhnuté tak, aby to úplne pohltilo tvoju predstavivosť. 

K tomu všetkému pridaj prvky PVP či kvalitný multiplayer, vďaka ktorému si mohol hrať so všetkými kamarátmi z okolia, keď sa nikomu nechcelo ísť von. Áno, Diablo II má v našich srdciach jedinečné miesto.

Age of Empires

Tejto hre sa nedalo vyhnúť. Stačilo pár minút sledovania u tvojho známeho a hneď si ju chcel mať doma aj ty. Dôvodom bolo, že Age of Empires bolo jednoducho skvelé na mnohých úrovniach. 

V podstate si sa pri nej musel naučiť všetko o histórii a plnení cieľov, zhromažďovaní zdrojov a rozvíjaní vlastnej civilizácie od hŕstky lovcov a zberačov až po rozsiahle impérium doby železnej.

Samozrejme, toto ani zďaleka nie sú všetky hry, ktoré sa spájajú s našim detstvom. Spomeňme ešte SuperMaria, Tony Hawk‘s Pro Skater 3, Halo: Combat Evolved, Warcraft III: Reign of Chaos, Tekken 3, Mortal Combat či The Elder Scrolls III: Morrowind. Zabudli sme na niečo?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 13:11