Nové verzie PlayStation 5Sony
StoryEditor

Sony potvrdilo mesiace špekulácií, toto je nová PlayStation 5. Je menšia, ľahšia a má voliteľnú mechaniku

iDnes.czOndřej Zach12.10.2023., 12:00h

Spoločnosť Sony predstavila nové verzie konzol PlayStation 5, ktoré z predaja postupne vytlačia existujúce modely. Lákajú na menšie rozmery, hmotnosť či mierne navýšenú veľkosť úložiska.

Lajkuj Brainee.sk na

Nové verzie konzol PlayStation 5 sa začnú predávať v novembri a používateľom sprostredkujú rovnaký výkon ako súčasné modely. Súčasní používatelia tak nemajú veľa dôvodov na výmenu, novinka cieli na tých, ktorí kúpu ešte len zvažujú, píše Ondřej Zach z portálu iDnes.

Sony opäť chystá dve verzie: štandardnú a digitálnu. Noví zákazníci sa môžu tešiť na menšie rozmery (zhruba o tridsať percent) a nižšiu hmotnosť, a to o 18, respektíve 24 percent. Hmotnosť štandardného modelu je 3,2 kg, digitálneho potom 2,6 kg. Navýšené bolo aj základné úložisko, a to z 825 GB na 1 TB.

image

Nová videohra zo série Walking Dead ťa prenesie do úvodu seriálu. Budeš môcť zmeniť príbeh a zachrániť hlavné postavy

Každá PS5 môže mať mechaniku

Užitočnou novinkou je odnímateľná Ultra HD Blu-ray mechanika, ktorú pôjde kúpiť aj samostatne. Pokiaľ si totiž teraz kúpiš digitálnu verziu konzoly a časom zistíš, že ti mechanika chýba, nemusíš meniť celú PS5 (pozor, týka sa len novej digitálnej verzie). Tiež napríklad v prípade poruchy čítania bude stačiť vymeniť len túto časť.

image

Nové verzie PlayStation 5

Sony

Horizontálny stojan, ktorý sa už stal terčom vtipov, je súčasťou balenia, zatiaľ čo vertikálny sa bude predávať samostatne. A nové farebné pláty pôjdu do predaja začiatkom budúceho roka.

Či budú nové modely dostupné hneď v novembri aj na Slovensku, zatiaľ nevieme. Oznámené doteraz neboli ani slovenské ceny. Sony však počíta s tým, že nové modely postupne v obchodoch nahradia tie existujúce.

Oficiálne ceny:

PlayStation 5 s Blu-ray mechanikou: 549,99 eura.

PlayStation 5 digitálnej verzie: 449,99 eura.

Blu-ray mechanika: 119,99 eura.

Vertikálny stojan: 29,99 eura.

Nové farebné pláty: 54,99 eura.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 05:57