PlayStation 5Unsplash/Kerde Severin
StoryEditor

Projekt Trinity. Sony má predsa len chystať výkonnejšiu konzolu PlayStation 5, čo všetko ponúkne?

Miroslav Kamody26.07.2023., 10:00h

Zatiaľ čo Phil Spencer, šéf divízie Xbox, je s aktuálnym hardvérom Xbox Series X spokojný a nevidí dôvod pre medzigeneračnú verziu konzoly, Sony podľa vierohodných špekulácií chystá výkonnejšiu PlayStation 5.

Lajkuj Brainee.sk na

Prednedávnom sme písali, že medzigeneračné konzoly nie sú v tejto generácii na programe dňa. A zatiaľ čo u Microsoftu a Nintenda to aj naďalej platí, v prípade PlayStation od Sony môže byť všetko inak, píše Ondřej Zach z portálu iDnes.

Informácie o PlayStation 5 Pro zverejnil na stránkach Key to Gaming novinár Tom Henderson, ktorý má už za sebou niekoľko úspešných zárezov, čo sa leakov týka. Nasledujúce informácie napriek tomu ber s rezervou.

image

Zvesti okolo PlayStation 6 zaplňujú internet. Novej konzoly sa možno dočkáme omnoho skôr, ako si myslíš

Označenia podľa Matrixu

V Sony si obľúbili kódové označenia podľa Matrixu. Takže zatiaľ čo PlayStation 4 Pro sa pripravoval pod názvom Neo a virtuálna realita PS VR2 sa chystala pod označením Morpheus, PlayStation 5 Pro, teda vylepšená a výkonnejšia verzia základného modelu PlayStation 5, vraj vzniká pod názvom Trinity.

„Hoci bolo ťažké zistiť špecifikácie modelu Pro, čo je dané mojou nedostatočnou technologickou zdatnosťou, zdroje uvádzajú, že Trinity má 30 WGP a 18 000 mts pamäte. Čo sa týka výkonnostných cieľov konzoly, PlayStation 5 Pro sa zameria na lepšie a konzistentné FPS pri rozlíšení 4K, nový „performance režim“ pre rozlíšenie 8K a akcelerovaný ray tracing,“ píše Henderson.

Už na budúci rok

Čo sa vydania týka, vývoj mal začať začiatkom roku 2022 s plánovaným vydaním v novembri 2024. Tento rok by sme sa okrem handheldu Project Q mali dočkať novej verzie PlayStationu 5 s voliteľne odnímateľnou mechanikou, ktorá nahradí existujúce modely.

O Slim verzii nemá Henderson žiadne informácie a aj iné zdroje spomínajú, že tohtoročný hardvérový refresh bude mať síce iné proporcie, ale označenie slim naň nesedí. Mimochodom, vydanie PlayStationu 6 má zacieliť na rok 2028.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 22:50