Tieto hry vychádzajú už tento mesiacTim/Twitter
StoryEditor

Závody na Havaji či vytúžený Starfield. Toto sú najočakávanejšie hry, ktoré vychádzajú v septembri

Ondřej ZachiDnes.cz04.09.2023., 09:30h

V septembri nás čaká návšteva vesmíru, vyberieme sa pretekať na Havaj, dáme si brutálne zápasy v Mortal Kombat a zažijeme rezanie inšpirované knihou o drevenom chlapcovi Pinocchiovi.

Lajkuj Brainee.sk na

V článku ti predstavíme nové hry, na ktoré sa môžeš tešiť už tento mesiac. Informácie priniesol portál iDnes.

Starfield

Vychádza 6. septembra, s prémiovou a zberateľskou edíciou sa dá hrať o päť dní skôr. Hra sa bude dať hrať na počítači, Xboxe Series X/S či Game Pass. 

V roku 2330 sa ľudstvo vydalo za hranice slnečnej sústavy, začalo osídľovať nové planéty a žiť ako vesmírni nomádi. Pripojte sa ku Constellation – poslednej skupine vesmírnych dobrodruhov, ktorí v galaxii hľadajú vzácne artefakty.

Očakávané sci-fi Starfield, ktoré šéf štúdia Todd Howard sám označil ako „Skyrim vo vesmíre“, je po rokoch čakania konečne tu. Pre zaujímavosť, hra bola oznámená už v roku 2018 na hernom veľtrhu E3. 

Na hráčov najskôr čaká tvorba vlastnej postavy s výberom pôvodu a vlastností, na preskúmanie je potom viac ako tisíc planét, hoci život nájdeme len na desiatich percentách. Samostatnou kapitolou je starostlivosť o vlastnú loď a posádku, avšak hra podporuje aj štýl vlka samotára, ktorý o spoločníkov nemá záujem. 

„Pokiaľ máte radi filmy ako Interstellar, Prometheus, Kontakt, Sunshine alebo 2001: Vesmírna odysea, tak vás Starfield ohromí. Cítenie filmových klasík je nespochybniteľný. Autori sa neboja ani priamo použiť filmovú kompozíciu z Promethea a radi sekajú v úvode široké zábery na pomaly letiacu loď v diaľke. Už v prvých minútach vám Bethesda vie Starfield predať,“ napísal portál v recenzii.

The Crew Motorfest

Hra vychádza 14. septembra a bude ju možné hrať na počítači, Xbox Series X/S, Playstation 5 a 4 či na Xboxe One.  Závodná značka The Crew zatiaľ dieru do sveta neurobila. Jednotka chcela byť automobilovým MMO. Dvojka do otvoreného sveta pridala lietadlá a lode, a hoci osobne som si dnes už päť rokov starý diel naozaj užil, na sériu Forza Horizon nestačil.

Tento rok sa chystá The Crew Motorfest a ľahké to mať nebude – do Mexika zasadená Forza Horizon 5 nastavila latku veľmi vysoko, a to už takmer pred dvoma rokmi. 

Odohrávať sa bude na Havaji, čo hre rozhodne prospelo – prejazdy džungľou, piesočnatými plážami, ale aj nočným mestom vyzerajú pútavo. Herný štýl je stále príjemne arkádový, založený na tom, že ostrejšími zákrutami prejdete efektívne v šmyku. O trojke síce všetci hovoria, že je to odkopírovanie poslednej Forzy, čo v mnohom nejde rozporovať, avšak Ivory Tower ide aj svojou cestou, a opäť sa tak môžeme tešiť na lietadlá a lode. The Crew Motorfest sa tak môže stať zaujímavou alternatívou aj pre majiteľov PlayStation, na ktorých Forza nevychádza.

Mortal Kombat 1

Vychádza 14. septembra. Fanúšikovia bojov majú úrodu. Podarený Street Fighter 6 vyšiel v máji, Tekken 8 sa chystá v januári 2024 a medzi nich sa vošiel septembrový Mortal Kombat 1. Jednotka v názve síce naznačuje ďalší reboot značky, fakticky ale nadväzuje na Mortal Kombat 11 a expanziu Aftermath. 

Liu Kang stvoril nové univerzum, ale nie všetko je v ňom také dokonalé, ako plánoval. Objavuje sa známa hrozba z minulosti, s ktorou sa musia vysporiadať bojovníci z rôznych ríši. V hre sa objaví aj legendárny herec akčných béčiek Jean-Claude Van Damme, a to ako skin pre Johnnyho Cagea. 

Jednou z noviniek je režim Invasion, ktorý sa hrá ako stolová hra s levelovaním hrdinov a lootom. Odozva na neho je veľmi kladná. 

„Vyzerá to nádejne, a to veľmi. Zdá sa, že sa tentokrát bude pozornosť sústrediť hlavne na boj a pozlátka okolo nebude až také dôležité. Okrem toho je zrejmé, že Mortal Kompat 1 bude lákavou kombináciou retro nádychu a prvkov, ktoré sérii prinesú svieži vietor,“ napísali v prvých dojmoch z bety.

Lies of P

Vychádza 19. septembra. Je to brutálna fantasy hra od neznámeho kórejského štúdia inšpirovaná knihou o drevenom chlapcovi Pinocchiovi. Na svoje si prídu všetci, ktorí majú radi žáner „soulslike“, teda hry typu Dark Souls či Sekiro. 

„Po vizuálnej stránke je hra absolútne úžasná, a ktorá znesie porovnanie s AAA produkciou. Nejde síce o open world, mierou detailov aj ladnosťou animácii ide ale o absolútnu špičku,“ napísal Honza Srp v prvých dojmov z hrania. 

„Lies of P vie vtiahnuť svojou temnou atmosférou. A to ovládanie! Pre soulsovky úplne kritická vlastnosť, len málokto sa, samozrejme, v tomto ohľade dokázal priblížiť zakladateľom žánru z From Software. NEOWIZ to zvládli. Neviem ako – nedokážem presne pomenovať ten rozdiel, kvôli ktorému Lies of P vyčnieva nad konkurenciou, ale je to tam. A masakrovanie nepriateľov už dlho nebola taká radosť,“ dodáva.

Baldur’s Gate 3 na Playstation 5

Hra vychádza v stredu 6. septembra, ale tí, čo majú verziu Deluxe, si ju môžu zahrať o štyri dni skôr. 

Playstationová verzia Baldur’s Gate 3 oficiálne vyjde 6. septembra, hrať sa bude dať od 18:00 nášho času. Kto si ale zaobstará digitálnu edíciu Deluxe, získa okrem niekoľkých bonusov (soundtrack, artbook, iný skin kocky, piesne pre barda a ďalšie) tiež možnosť začať hrať štyri dni skôr, čiže od dnešného dňa.

Oproti vydaniu na počítačoch bude možné stiahnuť si herné dáta dopredu. Záleží ale, ktorú edíciu máte predobjednanú. Pokiaľ Deluxe, pre-load začal 31. augusta o 18:00, pokiaľ štandardnú, tak 4. septembra o 18:00.

Vydanie PlayStation verzie zahrnie všetky už vydané patche na počítač. „Všetky vylepšenia a opravy hry sa objavia vo verzii pre Playstation 5,“ potvrdil šéf publishingu Michael Douse z Larian Studios. Čo sa týka verzie pre Xbox Series X/S, po zásahu šéfa divízie Xbox Phila Spencea, vyjde ešte tento rok. 

Party Animals

Hra vyjde 20. septembra. Vyberiete si roztomilé zvieratko a stretnete sa s kamarátmi až v štyroch na jednej obrazovke alebo až v dvadsiatich online. V hlavnej role, samozrejme, nie je len roztomilosť, ale bláznivá fyzika. Party Animals síce nie je free 2 play hra, o hráčov by ale nemala byť núdza – vyjde totiž aj v predplatnom Game Pass. Znie to zábavne, uvidíme, ako to nakoniec dopadne. 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:35