Žena sa so svojím partnerom rozišla, keď jej odmietol ísť kúpiť tampóny, pretože sledoval hru.Brainee x Canva
StoryEditor

Žena sa rozišla so svojim priateľom, pretože jej odmietol kúpiť tampóny. Vraj sa nechcel strápniť a akurát pozeral zápas

Nikola Michalkova02.09.2023., 14:00h

Menštruácia je pre mužov stále istým spôsobom téma, o ktorej sa jednoducho nehovorí. Samozrejme, našťastie sa to už posunulo a čoraz viac mužov začína chápať, že aj toto je súčasť života žien.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak patríš medzi mužov, ktorí neberú menštruáciu svojej partnerky ako niečo do neba volajúce, si v suchu. Je potrebné a dôležité menštruáciu normalizovať rovnako, ako aj mužov, ktorí svojim polovičkám pomôžu napríklad aj tým, že im do obchodu pôjdu kúpiť menštruačné tampóny či vložky.

Keďže je pochopiteľné, že v momentálne nastavenej spoločnosti sa muži kupujúci tampóny či vložky stále berú ako objekt na posmech, nemôžeme sa čudovať, že sa k tomu stavajú tak trocha s odstupom.

image

Menštruácia sa týka všetkých, bez ohľadu na rod alebo pohlavie. Hovoria lektorky vzťahovej a sexuálnej výchovy

Rozišla sa s dlhoročným priateľom

Stále sa objavujú aj muži, ktorí majú stále predsudky voči tomu, aby išli do obchodu a siahli po krabičke tampónov. Jedna žena sa práve preto rozišla so svojím priateľom, s ktorým mala dlhodobý vzťah. Odmietol jej totiž kúpiť tampóny. Aj keď sa pri tom muži necítia najkomfortnejšie, nemalo by to byť dôvodom, prečo svojej polovičke nepomôcť, píše sa na portáli Yahoo.

Žena, ktorá ukončila svoj vzťah, opísala, že keď svojho partnera poprosila, aby jej išiel kúpiť tampóny, odmietol aj napriek tomu, že sa necítila dobre. Namiesto toho jej navrhol, aby do obchodu išli spolu. Okrem toho tvrdila, že toto nebol prvýkrát, čo jej odmietol pomôcť a najskôr váhala, či s tým vôbec začať.

Napokon sa rozhodla, že tentokrát to ešte skúsi a poprosí ho. Chcela sa totiž pripraviť na noc, ktorú u neho chcela stráviť, a takisto sa necítila dobre. Dokonca, aby to pre neho bolo jednoduchšie, chcela mu poslať peniaze a fotografiu toho, čo presne potrebuje. No nepomohlo to. 

image

Vložky a tampóny

Karolina Grabowska/Pexels

Avšak, jej priateľ nepovedal, že by nešiel, pretože mu to bolo trápne. Odmietol, pretože práve pozeral zápas. „Nebudem sa predsa hanbiť. Mohli sme ísť spolu. Okrem toho som nechcel vstávať, keď som uprostred hry,“ povedal jej. 

Je to nekomfortná situácia

Menštruácia trápi každú ženu. Je to niečo, s čím by už muži mali byť stotožnení, no zdá sa, že ešte stále to tak celkom nie je. Samozrejme, našťastie už existuje viacero mužov, ktorým to nerobí problém, čo je naozaj posun a obrovský pokrok.

V prípade tohto muža bol dôležitejší zápas ako ochota pomôcť svojej partnerke. „Po tom, čo som toto počula, ukončila som to a odišla som.“ Avšak, pozitívna vec na tomto príbehu je, že sa v komentároch objavilo viacero mužov, ktorí sa postavili na jej stranu. Jeden z nich napísal, že hoci ho situácia s tampónmi dokáže zmiasť, nikdy sa tým nenechal zahanbiť.

image

Športovkyne si nasadzujú inteligentné prstene. Nórske futbalistky si pomocou nich sledujú menštruáciu

„Nikdy som sa nehanbil kupovať dámske výrobky. Zmätený ako čert, ale nikdy nie v rozpakoch,“ napísal. „Prvýkrát som to urobil tak, že som zavolal svojej partnerke a spýtal sa jej, či chce športový režim alebo čo presne hľadám. Pani, ktorá stále hneď vedľa mňa, sa smiala na plné ústa,“ spomínajú v komentároch. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 02:06