Remaster hry Mafia2k Games/
StoryEditor

Mafia 4 oficiálne potvrdená. Prvý diel oslavuje 20. výročie, dočasne si ho budeš môcť zahrať zadarmo

iDnes.cz30.08.2022., 12:44h

Pri príležitosti dvadsiateho výročia legendárnej českej videohry Mafia vydavateľstvo Take Two oficiálne potvrdilo, že už začali práce na štvrtom dieli. Fanúšikovia by však mali krotiť nadšenie, od jeho vydania nás delí ešte niekoľko rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Je to už presne dvadsať rokov, čo vývojári z dnes už neexistujúceho štúdia Illusion Softworks spríjemnili hráčom koniec prázdnin vydaním dnes už legendárnej hry Mafia.

Napraví pokračovanie po trojke reputáciu?

Najlepšia česká hra všetkých čias dokázala skombinovať akciu v otvorenom meste s rozprávaním emocionálneho príbehu tak kvalitne, že aj dnes by sme len ťažko hľadali nejakú konkurenciu, píše Honza Srp z iDnes.cz

Neskorší druhý diel potom dotiahol celý koncept do dokonalosti, avšak ten tretí, pod ktorým už bolo podpísané iné štúdio, skončil neslávne. Na reputáciu značky to však nijako zásadný vplyv nemalo a tá tak našťastie bude ďalej pokračovať. O chystanom štvrtom diele sa už síce špekulovalo dlho, minimálne od vydania vcelku podareného remaku jednotky, až teraz je to však oficiálne.

Roky čakania

Bohužiaľ, okrem samotného faktu, že hra bude, nič konkrétne nevieme. Údajne má ísť o predohru (prequel) prvému dielu a minimálne z časti sa má odohrávať na Sicílii. Čo je to pravda sa dozvieme najskôr o pár rokov.

Tak to aspoň povedal pre oficiálne stránky Mafie jeden z pôvodných vývojárov a dnes generálny riaditeľ štúdia Hangar 13 Roman Hladík. Môžeme sa začať vsádzať, či vyjde skôr GTA 6 alebo Mafia 4.

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Mafia: Aj 20 rokov po vydaní je prvá časť najlepším dielom celej trilógie

Čakanie si môžete spríjemniť aspoň pri hraní prvého dielu, ktorý bude v prvých piatich dňoch septembra k dispozícii zadarmo na Steame. Jeho pridanie do knižnice pritom nemusí byť len výrazom nostalgie, v dohľadnej dobe by sme sa snáď mali dočkať rozsiahlej fanúšikovskej modifikácie, ktorá je venovaná plavbe lodi Titanic.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:35