Netflix a klaun.Unsplash/Juraj Gabriel/Nong/
StoryEditor

Chceš na Halloween zažiť skutočne strašidelnú atmosféru? Pozri si tieto filmy na Netflixe. Prinesú poriadnu dávku hrôzy a napätia!

Sarah Dobiašová26.10.2024., 12:30h

Halloween je za rohom, a to znamená jediné – čas na poriadne strašidelné filmy! Ak hľadáš horory, ktoré ti prinesú tú správnu dávku temnoty, Netflix ti ponúka výber filmov, ktoré sú ako stvorené na tvoj halloweensky večer.

Lajkuj Brainee.sk na

Či už preferuješ duchárske príbehy, krvilačných vrahov alebo desivé monštrá, pripravili sme pre teba výber desiatich najlepších hororov, ktoré aktuálne nájdeš na Netflixe. Priprav si obľúbené občerstvenie, zhasni svetlá, zapáľ sviečky a vezmi si deku, za ktorou sa môžeš poprípade schovať.

1. Evil Dead: Vzostup zla (2023)

Tento novší diel kultovej série Evil Dead nás zavádza do rušného prostredia veľkomesta, kde démoni znovu ožívajú. Príbeh sa sústreďuje na súrodencov, ktorí objavia knihu Necronomicon, prostredníctvom ktorej uvoľnia temné sily. Film sa vyznačuje intenzívnymi a krvavými scénami, pričom napätie a hrôza sa stupňujú s každým okamihom. S jeho šokujúcimi momentmi a atmosférickým prežitím ponúka nezabudnuteľný zážitok, ktorý fanúšikov série určite nadchne.

2. TO (2017) 

Klaun Pennywise, desivý zloduch z adaptácie románu Stephena Kinga, terorizuje deti v malom mestečku Derry. Film majstrovsky vytvára atmosféru strachu a vyvoláva mrazenie v kostiach. Klauni, aj keď by mali byť symbolom radosti, sa pre mnohých stali strašidelnými postavami, ktorých prítomnosť vyvoláva úzkosť. Na Netflixe nájdeš aj pokračovanie – TO 2 (2019), v ktorom sa dospelí, ktorí kedysi čelili svojmu najväčšiemu strachu, opäť musia postaviť tomuto monštru. Priprav sa na napínavé a emocionálne momenty, keď sa pokúsia prekonať traumy z minulosti!

3. V zajatí démonov (2013)

 Tento horor, inšpirovaný skutočnými udalosťami, sleduje manželov Warrenovcov, vyšetrovatelov nadprirodzených javov, ktorí čelí temným silám, ktoré ohrozujú nevinnú rodinu Perronovcov. Vďaka realistickému spracovaniu a napätiu patrí medzi najlepšie horory všetkých čias. Na Netflixe sa nachádza aj druhý diel, ktorý sa zameriava na hrôzostrašný prípad Amityville a ponúka ďalšiu dávku desivých momentov a znepokojujúcich udalostí, opäť inšpirovaných skutočnými faktami.

5. Anabelle (2014) 

Strach z bábik, rovnako ako z klaunov, je pre mnohých ľudí hlboký a skutočný. Posadnutá bábika Annabelle, ktorá sa prvýkrát objavila vo filme "V zajatí démonov," dostala svoj vlastný príbeh, pričom je inšpirovaná skutočnými udalosťami. Annabelle, ktorá naozaj existovala, je dnes vystavená v múzeu paranormálnych artefaktov Ed a Lorraine Warrenovcov. Ak ťa fascinujú strašidelné bábiky, na Netflixe nájdeš aj ďalšie dva úžasné diely, ktoré ťa vtiahnu do jej temného a zlovestného sveta.

6. Vreskot (1996) 

Tento kultový slasher z roku 1996 je idealnou voľbou na helloween. Príbeh sleduje tínedžerku, ktorá sa stáva terčom záhadného vraha v maske. Film bravúrne kombinuje napätie s humorom a inteligentne manipuluje s hororovými tropmi. Presvedčivé herecké výkony a desivá atmosféra vytvárajú napínavé chvíle, ktoré diváka udržia v napätí až do prekvapivého konca. Ak máš chuť na viac, na Netflixe nájdeš aj pokračovania, ktoré rozširujú tento napínavý príbeh. 

7. Saw (2004) 

Séria Saw je známa smrteľnými hrami, v ktorých postavy bojujú o prežitie v desivých podmienkach. Psychopatický vrah privádza svoje obete do extrémnych situácií, kde musia čeliť bolestivým a krutým skúškam, pričom im poskytuje šancu na prežitie. Hoci ide o poriadny krvilák s množstvom grafických scén, séria ponúka zaujímavý dej a hlboké myšlienky o morálke a hodnotení života. Na Netflixe nájdete aj šesť ďalších pokračovaní, ktoré posúvajú tento fascinujúci a temný svet na vyššiu úroveň. Ideálna voľba na halloweenský večer!

image

Prečo milujeme horory a strašenie, keď svet je sám o sebe temným miestom? Psychologička vysvetľuje tento desivý fenomén

8. Halloween (2018) 

Michael Myers sa vracia v modernizovanej verzii slávnej slasher série Halloween, ktorá prináša nový život do legendy. Film zachováva všetko, čo fanúšikovia milujú: brutalitu, napätie a desivú prítomnosť vraha, ktorá dominuje každému záberu. Príbeh sa zameriava na jeho neúnavné prenasledovanie protagonisty, ktorej odvaha a odhodlanie sú postavené pred nové výzvy. Kinematografia a zvukový dizajn umocňujú atmosféru strachu, čím sa tento film stáva dokonalou voľbou na strašidelný večer. A čo je lepšie na Halloween než tématika, ktorá oslavuje strach a hrôzu, ako práve Halloween?


9. Hmla (2007)

Tento horor zobrazuje malé mestečko zahalené hustou hmlou, v ktorej sa skrývajú smrteľné tvory. Film ponúka desivé monštrá a psychologické napätie, keď sa obyvatelia snažia prežiť v krízovej situácii. Hmla postupne pohlcuje všetko a zvyšuje strach, pričom skúma temné stránky ľudskej povahy. Tento film je skvelým výberom na strašidelné večery, dodáva pravú atmosféru a napätie, ktoré sú pre Halloween ako stvorené.

9. Tiché miesto (2018) 

V tichom svete, kde každý zvuk môže znamenať smrť, sa rodina snaží prežiť pred smrteľnými tvormi, ktoré sa aktivujú hlukom. Tento horor vyniká napätím a unikátnym konceptom, ktorý uchváti milovníkov hororu. Na Netflixe ťa čaká strhujúci príbeh, ktorý ťa udrží v napätí. Hoci nie je typicky duchársky, jeho intenzívne momenty a atmosféra sú ideálne na Halloween, aby si zažil skutočný pocit hrôzy, ktorý ťa nenechá v kľudnom režime.

10. Súmrak mŕtvych (2004) 

No a na záver ti prinášame horor s komediálnym nádychom na odlahčenie. Halloween predsa nemôže byť bez zombie! Tento film sleduje skupinu priateľov, ktorí sa snažia prežiť v chaosu zombie apokalypsy. „Súmrak mŕtvych“ skvelo kombinuje humor s napätím, čo ťa rozosmeje, ale zároveň ti prinesie aj dávku strachu z nemŕtvych. Je to ideálny kúsok na to, aby si oživil svoju halloweenskú atmosféru a užil si aj zábavu.


BONUS: Ghoul (2015)

Tento český horor v štýle found footage je inšpirovaný skutočnými udalosťami spojenými s Andrejom Čikatilom, jedným z najznámejších masových vrahov a kanibalov v sovietskej histórii. Príbeh sleduje skupinu dokumentaristov, ktorí sa rozhodnú preskúmať temné zákutia Čikatilovej minulosti. Ich natáčanie sa rýchlo zmení na nočnú moru, keď sa odhalia desivé tajomstvá, pri ktorých sa človeku doslova zastaví dych. Zaujímavé je, že ide o českú produkciu, ktorá predstavuje zaujímavý prínos do európskeho hororu. Hoci nie každý divák môže oceniť jeho obsah, film ponúka unikátne pohľady na českú hororovú kinematografiu a skutočne dokáže vzbudiť napätie.

 

Top rozhovor
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. október 2024 12:32