Herec Alec BaldwinWikipedia/Gage Skidmore
StoryEditor

Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný

ČTK16.04.2024., 09:30h

Dvadsaťsedemročná Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorá dohliadala na bezpečnosť zbraní pri nakrúcaní westernu Rust, pôjde na 18 mesiacov do väzenia, rozhodol dnes súd v Santa Fe.

Lajkuj Brainee.sk na

Porota už v marci uznala ženu vinnú zo zabitia kvôli tomu, že omylom nabila ostrými nábojmi zbraň, z ktorej vystrelil herec Alec Baldwin počas nakrúcania v Novom Mexiku. Zbrojárka si už mesiac trestu odpykala, píše agentúra AP. Pri nehode v roku 2021 prišla o život dvadsaťštyriročná kameramanka Halyna Hutchinsová.

Cieľom procesu bolo zistiť, či pomerne neskúsená zbrojárka pri manipulácii so strelnými zbraňami a pri dohľade nad nimi počas nakrúcania nízkorozpočtového filmu neohrozila hercov a členov štábu. Obhajoba žiadala podmienečný trest, no prokurátori požadovali pre nedostatočnú ľútosť najvyšší možný trest, práve 18 mesiacov.

image

Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli

Pred súdom plakala

Prokurátorka Kari Morrisseyová poukázala na telefonáty Gutierrezovej-Reedovej z väzenia, v ktorých hovorila, že porotcovia sú „idioti”, že sudca bol „podplatený” a že zo streľby naďalej vinia Baldwina a ďalšie osoby, píše Reuters.

Gutierrezová-Reedová sa dnes v súdnej sieni rozplakala počas svedectva agenta Hutchinsovej Craiga Mizrahiho, ktorý hovoril o kreativite kameramanky a označil ju za vychádzajúcu hviezdu Hollywoodu. K smrti Hutchinsonovej viedol reťazec udalostí a keby zbrojárka robila svoju prácu, bol by tento reťazec prerušený, povedal Mizrahi.

image

Hannah Gutierrez-Reed

Reuters/Luis Sanchez Saturno

Baldwin pred súdom

Právnik Gutierrezovej-Reedovej uviedol, že sa z nej produkcia filmu, ktorá na nakrúcaní príliš šetrila a nezamestnala dostatočný počet ľudí, snaží urobiť obetného baránka.

Gutierrezová-Reedová 21. októbra 2021 omylom do revolveru dala ostrý náboj. Baldwin potom zbraň natiahol a namieril s ňou smerom na kameru. Zo zbrane vyšiel výstrel, ktorý zabil Hutchinsovú a zranil režiséra Joela Souzu. Baldwin tvrdí, že spúšť nestlačil. Aj on sa však nakoniec ešte môže dostať do väzenia. Súd s ním má začať 10. júla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 10:08