James BondMetro-Goldwyn-Mayer, Eon Productions
StoryEditor

Mesiace špekulácií sú na konci. Tomuto hercovi ponúkli úlohu Jamesa Bonda, kontrakt by mal podpísať ešte tento týždeň

Miroslav Kamody19.03.2024., 11:30h

Ani Idris Elba a dokonca ani Henry Cavill. Úlohu najslávnejšieho agenta ponúkli inému britskému hercovi.

Lajkuj Brainee.sk na

Britskému hercovi Aaronovi Taylorovi-Johnsonovi bola formálne ponúknutá možnosť stvárniť postavu Jamesa Bonda, čím sa ukončili mesiace špekulácií o nástupcovi Daniela Craiga. Ako informuje portál DailyMail, 33-ročný herec túto úlohu ešte oficiálne neprijal, no ak tak urobí, stane sa iba siedmym hercom, ktorý stvárni ikonického britského tajného agenta.

Web pripomína aj nedávny prieskum verejnej mienky, podľa ktorého by Briti najradšej videli ako Jamesa Bonda herca Idrisa Elbu, a to aj napriek tomu, že má 51 rokov. Samotný herec sa však vyjadril, že postavu stvárniť nechce a chce sa sústrediť na iné úlohy. 

image

Svet komiksov: Marvel má problém, prichádzajú superhrdinské suchoty. Pozri si prehľad projektov, ktoré uvidíme v roku 2024

Raketová kariéra

Zdroj pre DailyMail povedal, že oficiálna ponuka pre herca je na stole a už len čakajú na jeho odpoveď. Ak podpíše zmluvu, začne sa pripravovať veľké oznámenie. „Zdá sa mi očarujúce a úžasné, že ma ľudia vidia v tejto úlohe. Beriem to ako veľký kompliment,“ komentoval nedávno herec dohady o získaní postavy.

S herectvom pritom začal už ako dieťa a jeho kariéra rastie raketovým tempom. Aaron je známy svojimi úlohami vo filmoch Nocturnal Animals, Kick-Ass, Nowhere Boy, Avengers: Age of Ultron či Bullet Train.

Len tento rok sa objaví rovno v troch filmoch - The Fall Guy po boku Ryana Goslinga a Emily Blunt, očakávanom remaku gotického hororu Nosferatu od Roberta Eggersa a zapojí sa aj do superhrdinského univerza okolo Spider-Mana - stvárni legendárneho lovca Kravena.

Kontroverzný vzťah

Bol tiež dvakrát nominovaný na cenu BAFTA a predtým získal cenu za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe na Zlatých glóbusoch za film Nocturnal Animals. V roku 2012 si zobral za ženu Sam Taylor-Johnson, režisérku Fifty Shades of Grey. Ich vzťah bol vo veľkom diskutovaný pre veľký vekový rozdiel - režisérka má 57 rokov.

Spolu majú dcéry Wyldu Rae (13) a Romy Hero (11), režisérka má ešte aj dve staršie dcéry Angelicu (26) a Jessie (17) s bývalým manželom Jayom Joplingom. Ich vzťah vyvolal kontroverziu, keďže sa pár stretol pri nakrúcaní filmu Nowhere Boy v roku 2009, ktorý Sam režíroval, keď mal Aaron 18 a ona 42, pričom v nasledujúcom roku privítali na svete svoju prvú dcéru.

Už v októbri minulého roka sa začalo hovoriť, že herec je horúcim favoritom na Jamesa Bonda a prvou voľbou producentky Barbary Broccoli, ktorá má pod palcom celú špionážnu ságu. Tá sa okrem iného mala vyjadriť, že chce, aby ďalší herec stvárňoval postavu aspoň 15 rokov.

Netradičné mená

Okrem samotného hľadania herca sa vo veľkom hovorí aj o režisérovi. Je dlhodobo známe, že čerstvý držiteľ Oscara Christopher Nolan túži natočiť vlastnú bondovku, či sa tak stane, je však nateraz otázne. Broccoli sa k nemu vyjadrila, že pokiaľ sa mu podarí presadiť u producentov, je za všetko.

Okrem Taylora-Johnsona a Idrisu Elbu sa skloňovali aj mená ako Tom Hardy, Henry Cavill a čerstvý držiteľ Oscara Cillian Murphy. Objavili sa aj niekoľké nekonvenčné možnosti, ako napríklad Emilia Clarke, James Norton, Emily Blunt a Helen Mirren. Postava Bonda je známa tým, že z hercov robí svetové superhviezdy s množstvom výhod.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 11:10