billieFacebook/James Bond 007
StoryEditor

Billie Eilish, Jack White či Adele. Ktorá je tvoja najobľúbenejšia pieseň z bondoviek?

Lukáš Kovalčík27.09.2021., 16:00h
Čoskoro do kín dorazí najnovšia bondovka Nie je čas zomrieť. K filmom o Jamesovi Bondovi neodmysliteľne patria aj titulné skladby. Prinášame ti tie najlepšie z nich.
Lajkuj Brainee.sk na

Bondovské piesne sú hudobná kategória sama osebe. Vždy v sebe ukrývajú tajomno, napätie a svojskú eleganciu.

Pozrime sa na tie najlepšie kúsky.

Jack White a Alicia Keys-Another Way to Die

V roku 2008 spojili sily rocker Jack White a RnB diva Alica Keys. Pieseň zaznela vo filme Quantum of Solace. Energický hit sa stal prvým duetom v histórii Bondových tém. White skladbu napísal a produkoval, zatiaľ čo Alicia sa zhostila vokálov.

Garbage-The World Is Not Enough

Rocková skupina Garbage sa koncom deväťdesiatych rokov postarala o titulnú pieseň k bondovke Jeden svet nestačí. Uhrančivá pieseň s vokálmi charizmatickej speváčky Shirley Manson a futuristickým videoklipom sa teší priazni fanúšikov Jamesa Bonda dodnes. 

Shirley Bassey-Goldfinger

Ikonická skladba predstavuje všetko, čo má správna pieseň z bondoviek mať. Napätie, elegancia a veľkoleposť sa tu stretáva s expresívnym hlasom speváčky Shirley Bassey. Goldfinger sa stal jej najväčším hitom a samotný film bol veľkým komerčným úspechom. Dnes sa radí medzi klasiku.

Billie Eilish-No Time To Die

Song k najnovšej bondovke naspievala mladá hviezda už v roku 2020, avšak kvôli pandémii sa snímka dostane do kín až na konci septembra 2021. Pieseň sa začína komorne a Billie nám precíteným hlasom spieva o láske, postupne však skladba graduje a za pomoci symfonického orchestra naberá až monumentálne rozmery. 

Adelle-Skyfall

Pieseň popovej stálice Adelle je titulnou skladbou rovnomenného filmu z roku 2012. V tejto skladbe sa snúbi pochmúrna atmosféra s mohutným hlasom samotnej speváčky. Samotný film bol asi najtemnejším dielom v histórii a získal si srdcia mnohých divákov, aj uznanie filmových kritikov. Skladba sa stala hitom a bola ocenená aj Oscarom. 

Tina Turner-GoldenEye

Nesmrteľná speváčka prispela k bondovskej histórii svojou piesňou GoldenEye. Zaujímavosťou je, že autormi hudby sú Bono a Edge z U2. Film s Piercom Brosnanom vyšiel v roku 1995. Melódia pôsobí tajomne a vyvoláva v poslucháčovi napätie. Tina v závere skladby vyťahuje svoje vokálne tromfy, orchester pôsobí naliehavo a poslucháč vie, že takto to má vyzerať. 

Nancy Sinatra-You Only Live Twice

Legendárnu pieseň v roku 1967 naspievala Nancy Sinatra. Dcéra slávneho speváka Franka Sinatru. Speváčka, ktorá sa preslávila aj hitmi ako These Boots Are Made for Walkin a Sugar Town. Špecifická je najmä nálada piesne, ktorá pôsobí psychedelicky až zasnívane. V kombinácii so speváčkiným éterickým hlasom vznikla jedna z najlepších bondovských piesní.

 

Ktorá je podľa teba najlepšia? 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 21:02