Tieto fiktívne jedlá z popkultúry potrebujeme aj v reálnom svete.Nickelodeon/
StoryEditor

Ovocie z Pandory či legendárny lembas. Tieto fiktívne jedlá z popkultúry potrebujeme aj v reálnom svete

Michal Čiernik26.02.2024., 11:30h

Intergalaktické ovocie či nekonečná žuvačka od Willyho Wonku. Ktoré fiktívne jedlo z tvojho obľúbeného filmu či seriálu by si rád ochutnal?

Lajkuj Brainee.sk na

Určite si už v nejakom obľúbenom sci-fi či fantasy príbehu narazil na pokrm, ktorý existuje iba v danom vymyslenom svete. Niektoré z nich majú čarovné schopnosti iné len proste chutia skvele, teda aspoň podľa slov spisovateľov a scenáristov.

image

Vedcom sa podarilo vypestovať naozaj prapodivné jedlo. Nechali vyrásť skutočné mäso v zrnkách ryže

V našom výbere sme sa zamerali čisto len na fiktívne jedlá, ktoré buď majú nejakú ingredienciu, ktorá v reálnom svete neexistuje, alebo nikdy nezverejnili ich recept.

Ovocie Meiloorun (Star Wars)

V preďalekej galaxii je veľmi veľa fiktívnych potravín, na ktorých by sme si všetci radi pochutnali, no na prvom mieste je zrejme ovocie Meiloorun. Táto melónová pochúťka, populárna na mnohých svetoch, je taká lahodná, že Ezra Bridger pre pár šťavnatých súst dokonca riskoval hnev Impéria.

image

V preďalekej galaxii je veľmi veľa fiktívnych potravín, na ktorých by sme si všetci radi pochutnali, no na prvom mieste je zrejme ovocie Meiloorun.

Lucasfilm/

Rebrá z brontosaurusa (Flinstonovci)

Vieš čo je lepšie ako chrumkavé grilované rebierka? Obrovské chrumkavé grilované rebierka z dinosaura, ktoré sa ti nezmestia do auta. Žiadny živý tvor síce nejedol rebrá brontosaura už najmenej 145 miliónov rokov. Napriek tomu si ich Fred Flinstone vychutnával počas úvodnej piesne svojej show a bol ochotný nechať prevrátiť svoje vlastné auto, len aby si pochutnal na kúsku toho najlepšieho prehistorického grilovaného mäsa.

image

Rebrá z brontosaurusa (Flinstonovci).

Hanna-barbera Productions/

Yovo Fruit (Avatar)

Pre jedinečnú šťavu, ktorá vyteká z ovocia Yovo v Avatarovi, boli ľudia ochotný precestovať celý vesmír. Ale je to zvuk, ktorý Sully vydáva, keď ho konzumuje, čo opisuje jeho skutočnú chuť. Jeho reakcia po zahryznutí do Yovo je tak precítená, akoby prežúval doslova kúsok raja. Zabudni na unobtanium, celý film mal byť o pozemšťanoch, ktorí sa snažia ukradnúť Pandorine zásoby Yovo.

image

Pre jedinečnú šťavu, ktorá vyteká z ovocia Yovo v Avatarovi, boli ľudia ochotný precestovať celý vesmír.

20th Century Studios/

Karamelkový strom (Narnia)

Karamelky si síce vieme zohnať takmer v každom obchode. Určite však nechutia tak, ako vypestované na strome v čarovnom svete v šatníku. Karamelovník vyrástol z cukríka, ktorý si Polly Plummerová priniesla so sebou do Narnie, v deň, keď Aslan celú krajinu vytvoril.

Lembas (Pán prsteňov)

Napadlo ti prečo sú elfovia zo Stredozeme nesmrteľný, s extrémnou energiou a krásou ktorá sa nemení po tisíce rokov? Áno, sú to magické stvorenia, ktoré majú zo všetkých bytostí najbližšie k božstvám. No je dosť možné, že sa za tým môže schovávať aj chlieb lembas. Špeciálne pečivo ti totiž poskytne pocit nasýtenia a dodá stratenú energiu už po pár hryzoch.

Večná žuvačka (Willy Wonka a továreň na čokoládu)

V legendárnej Wonkovej továrni na čokoládu je toľko úžasných fiktívnych sladkostí, že je takmer nemožné vybrať si len jeden. Hovoríme „takmer“, pretože lahodná žuvačka vyrobená najlepším svetovým cukrárom, ktorú nikdy nerozžuješ a nikdy nestratí svoju chuť, je až príliš dobrá na to, aby sme ju sem nezaradili.  

image

.Večná žuvačka (Willy Wonka a továreň na čokoládu).

Paramount Pictures/

Vegánske burgre (SpongeBob) 

Krabby Patties je asi najznámejší animovaný burger na svete. Tajný recept na vegetariánsky morský burger doslova zničil celý život Planktónu.  Vieš si predstaviť, aké chutné musia byť ak dokážu priviesť niekho do šialenstva?

image

Keksy dokonca prichádzajú vo viacerých rôznych príchutiach, hoci všetky škatule sú identické. 

Warner Bros./

Scooby Snacks (Scooby Doo)

Neexistuje žiadne vymyslené jedlo, ktoré by dokázalo lepšie motivovať. Pomocou Scooby Snacks už ikonická dvojka Shaggy a Scooby vyriešili už nejednu záhadu. Keksy dokonca prichádzajú vo viacerých rôznych príchutiach, hoci všetky škatule sú identické. 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:28