Najbohatšie postavy z Harryho PotteraWarner Bros.
StoryEditor

Toto sú najbohatší čarodejníci zo sveta Harryho Pottera. Na prvé miesto v rebríčku sa nechytá absolútne nikto

Miroslav Kamody22.12.2023., 11:00h

V zozname nechýbajú členovia slávnych čarodejníckych rodín, ale aj tí, ktorí sa postupne vypracovalo až na vrchol. A samozrejme ani samotný Harry Potter.

Lajkuj Brainee.sk na

Čarodejnícky svet Harryho Pottera nás baví už vyše 26 rokov. Jedinečný knižný príbeh si zamilovali celé generácie, k čomu prispela aj filmová séria. My sme sa tentokrát rozhodli pozrieť na túto sériu z iného súdka. 

image

KVÍZ Nadišiel decembrový čas Harryho Pottera. Myslíte si, že poznáte všetky zaklínadlá? Otestujte sa

Na základe zoznamu CBR ti preto prinášame rebríček najbohatších čarodejníkov a čarodejníc z Harryho Pottera. Nechýbajú v ňom bohaté rodiny, ale aj slávny alchymista či samotný Harry Potter.

10. Rita Skeeterová

Novinárka Rita píše bulvárne články pre Denného Proroka, čím znepríjemňuje život každému, o kom ho uverejní. Jej práca jej však prináša tony príjmov, a to aj bez ohľadu na to, že zarába klamstvami o dôležitých postavách z čarodejníckeho sveta.

Okrem toho však vydala aj niekoľko biografií, medzi nimi bestseller Život a klamstvá Albusa Dumbledora, ktorý otriasol celou komunitou. Aj vďaka tomu je Rita nielen stále na výslní, ale aj poriadne v balíku.

9. Sirius Black

Aj keď má rodina Blackovcov zlú povesť, stále patrí medzi najbohatšie v celom čarodejníckom svete. Luxus domáceho škriatka si totiž mohli dovoliť len tí najbohatší, nehovoriac o veľkom rodinnom sídle na Grimmauldovom námestí.

Aby toho nebolo málo, Sirius Harrymu kúpil Firebolt, svojho času najdrahšiu metlu na trhu, čím len podčiarkol, že peniaze mu rozhodne nerobia žiadny problém. Aj keď Harryho krstný otec pohŕda svojou rodinou a jej lojalitou k Voldemortovi, nemôže poprieť, že rodová línia mu pomohla k veľkému bohatstvu.

8. Lucius Malfoy

Podobne je na tom aj rodina Malfoyovcov, ktorá pochádza z dlhého radu bohatých čarodejníc a čarodejníkov v rámci Harryho Pottera. Lucius má k dispozícii veľké množstvo peňazí - býva v obrovskom sídle so svojou rodinou a vlastní niektoré z najmocnejších predmetov v rámci čarodejníckeho sveta.

image

Seriálový remake Harryho Pottera: Toto sú veci z kníh, ktoré neboli vo filmoch a nutne ich potrebujeme vidieť

Jasným dôkazom jeho bohatstva je aj vlastníctvo domáceho škriatka Dobbyho. Okrem toho v druhom ročníku kúpil Dracovi a celému jeho metlobalovému tímu metly Nimbus 2001. 

7. Bathilda Bagshotová

Byť autorom sa vo svete Harryho Pottera (prípadne byť autorom samotného Harryho Pottera) skutočne objaví. Bathilda Bagshotová zachytila jeho rozmanitú a siahodlhú históriu. Jej práca sa nakoniec ukázala byť mimoriadne lukratívnou.

Je autorkou jednej z najslávnejších kníh o čarodejníctve, ktorá sa stala základnou knihou pre študentov Rokfortu. Spolu s knihami Hogwarts: A History či The Decline Of Pagan Living si mohla celý život užívať poriadnu kopu peňazí.

6. Newt Scamander

Písanie kníh je jedna vec. Vďaka dielu Fantastické zvery a ich výskyt si mohol Newt Scamander užívať veľké bohatstvo. Okrem toho však tento magizoológ cestoval po celom svete a objavoval nové druhy. 

K tomu ešte pracoval pre ministerstvo mágie, konkrétne pre reguláciu a kontrolu magických tvorov, kde si zarobil dostatok peňazí, aby zamestnal asistentku Bunty, ktorá sa o jeho zvieratá starala. 

5. Gilderoy Lockhart

Gilderoy Lockhart je jedným z najznámejších čarodejníkov. Tento arogantný autor si urobil kariéru zo zisku z úspechov iných, pričom klamal, že porazil upírov a vlkolakov. Takto si vytvoril rozsiahlu bibliografiu o „svojom” živote.

image

Fanúšikovia Harryho Pottera smútia. Séria o Fantastických zveroch je mŕtva, súboj Dumbledora sa s Grindelwaldom neuvidíme

Tieto klamstvá prispeli k tomu, že mu bola ponúknutá pozícia učiteľa obrany proti čiernej mágii na Rokforte. Vďaka tomu pridal k svoju beztak veľkému bohatstvu ďalšie peniaze. Dokonca aj po tom, čo trpí amnéziou po Ronovom kúzle, sa mu podarilo vydať knihu Kto som? 

4. Albus Dumbledore

Každý čarodejník vo svete Harryho Pottera pozná meno Albus Dumbledore. Ten v minulosti úspešne porazil zlého Grindelwalda počas 2. svetovej vojny. Okrem toho ale bol aj horlivým prispievateľom do rôznych magazínov, čo značne nafúklo jeho bohatstvo. 

Na začiatku kariéry sa z neho stal hlavný čarodejník Wizengamotu, vďaka čomu dohliadal na rôzne čarodejnícke tribunály. To mu zarobilo poriadny balík peňazí. K tomu ešte pracoval ako riaditeľ Rokfortu. Právom mu teda patrí miesto v tomto zozname. 

image

Albus Dumbledore.

Warner Bros.

3. Harry Potter

Harryho rodičia mu v jeho trezore odkázalo značnú sumu peňazí, ktoré mu umožnilo pohodlne financovať svoj život. Aj keď je nesmierne bohatý, viac ako na míňanie sa zameral na rozdávanie.

Po výhre v trojčarodejníckom turnaji investuje do Fredovho a Georgovho nového biznisu a neskôr sa stane vedúcim Oddelenia pre presadzovanie magického zákona na Ministerstve mágie a na Rokforte prednesie niekoľko lekcií Obrany proti čiernej mágii, čím výrazne prispeje k nafúknutiu svojho bohatstva.

2. Bellatrix Lestrangeová

Ako sesternica Siriusa Blacka je Bellatrix členkou jednej z najbohatších čarodejníckych rodín. Aby toho nebolo málo, zdedila veľkú časť obrovského majetku a majetku svojich rodičov po ich smrti, o ktoré sa podelili jej sestry.

image

Herečka z Harryho Pottera spomína na herca Michaela Gambona: Počas nakrúcania mi napľul priamo do tváre

V knihe aj filme sme videli, že jej trezor je domovom mnohých pokladov, vrátane Bifľomorovej čaše. Okrem toho obsahuje tony šperkov a zlata, čo zaisťuje jej finančnú stabilitu. Jej majetok je považovaný za tak neuveriteľne cenný, že ho stráži drak - bezpečnostné opatrenie poskytované len tým najcennejším zbierkam.

1. Nicolas Flamel

Flamel sa postaral hneď o niekoľko neprekonateľných úspechov. V prvom rade objavil tajomstvo nesmrteľnosti. Obzvlášť šikovný čarodejník má na svedomí vytvorenie kameňa mudrcov, ktorý ho udržal pri živote vyše 900 rokov až do jeho núteného zničenia.

Flamelov objav alchymistovi pravdepodobne priniesol značné bohatstvo. Takáto dlhá životnosť by mu umožnila akumulovať miliardy prostredníctvom úrokových sadzieb, pracovných príležitostí a dôchodkových plánov. Nicolas Flamel bol tiež schopný premeniť olovo na zlato, čo by mu potenciálne poskytlo neobmedzené množstvo peňazí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:26