Fantastické zveryWarner Bros.
StoryEditor

Fanúšikovia Harryho Pottera smútia. Séria o Fantastických zveroch je mŕtva, súboj Dumbledora sa s Grindelwaldom neuvidíme

Miroslav Kamody30.10.2023., 11:00h

Čarodejnícky svet Harryho Pottera sa momentálne zviera v kŕčoch. Originálne príbehy sú zarezané a jediné, čo nás čaká, je seriálové repete pôvodnej knižnej série.

Lajkuj Brainee.sk na

Štvrtý a piaty film zo série Fantastické zvery takmer s určitosťou neuvidíme. Ako však informuje portál Screen Rant, v konečnom dôsledku je to však najlepšie rozhodnutie pre budúcnosť čarodejníckeho sveta. 

Ruku na srdce, Fantastické zvery sa už od začiatku zdali ako veľmi zlý nápad. Premeniť útlu učebnicu z Harryho Pottera nielen na film, ale na celú franšízu, bolo zúfalým pokusom Hollywoodu vydojiť z čarodejníckeho sveta čo najviac peňazí. Na druhú stranu ale treba povedať, že išlo o jediný projekt, na ktorý autorka knižnej predlohy J. K. Rowlingová kývla (aby si si nemyslel, že štúdio radšej nechcelo seriál či film o dospelom Harrym, kde by ako auror lovil zlých čarodejníkov).

image

Čaká nás nový seriál zo sveta Rokfortu. Toto všetko o ňom vieme, kedy ho môžeš čakať na HBO?

Rýchly pád

Zároveň treba povedať, že prvýkrát to skutočne vyšlo. Film Fantastické zvery bol plný skvelých nových postáv a zachytil kúzlo a atmosféru celého čarodejníckeho sveta, ktorý sme si tak veľmi zamilovali. Postupne sa však veci začali zhoršovať nielen na obrazovke, ale aj v zákulisí. 

Rozhodnutie urobiť z hlavného záporáka Gellerta Grindelwalda znamenalo, že zo série sa razom stal plnohodnotný prequel Harryho Pottera. S ním prišlo komplikované rozprávanie príbehov, ktoré vlastne s hlavným hrdinom nemali nič spoločné. K tomu všetkému sa pridali kontroverzie s Johnnym Deppom, J. K. Rowlingovou a Ezrom Millerom, ktoré zatienili samotné filmy.

image

Fantastické zvery

Warner Bros.

Postupne opadal záujem divákov, recenzenti pokračovania zvozili a ani tržby na tom neboli najlepšie. Aj preto len málokoho prekvapilo, že režisér David Yates, ktorý okrem tejto série točil aj Harryho Pottera (od Fénixovho rádu až po ôsmy film), potvrdil, že Fantastické zvery 4 sú pozastavené. Reálne to ale vyzerá tak, že ide o trvalý stav, pripomína portál Screen Rant.

Nové príbehy

To však neznamená, že o čarodejnícky svet prídeme úplne. Streamovacia platforma Max momentálne chystá seriál o Harry Potterovi, ktorý však nie je úplne tým, po čom fanúšikovia túžia. Vidieť nanovo rovnaké príbehy s inými hercami môže zničiť celú nostalgiu, ktorú k sérii prechovávame.

image

GALÉRIA After all this time? Always. Zomrel predstaviteľ Dumbledorea, je tak už 25. zosnulý herec zo ságy o Harry Potterovi

Okrem toho čarodejnícky svet ponúka toľko rôznych príbehov, ktoré môže vyrozprávať. A hlavne - ich centrom by mal byť Rokfort, pretože práve v ňom spočíva skutočné kúzlo série, a práve to Fantastické zvery nedokázali zachytiť a získať späť.

Premárnená príležitosť

Problémom nedokončenej série je nevypovedanie najzásadnejšieho príbehu, ktorý sa začal črtať - veľkolepý súboj Dumbledora a Grindelwalda v roku 1945. Posledný film sa síce zaoberal vzťahom medzi Albusom Dumbledorom (Jude Law) a Grindelwaldom (Mads Mikkelsen) a citmi, ktoré prvý choval k druhému, no to bude zrejme všetko.

Je to obrovská škoda, pretože skutočne kvalitný čarodejnícky súboj plný kúziel, emócií a silných hereckých výkonov sme, možno s výnimkou Fénixovho rádu, poriadne ani nevideli. Až budúcnosť ale ukáže, aké príbehy z tohto kúzelného sveta skutočne uvidíme.

ANKETA
Bude ti séria o Fantastických zveroch chýbať?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 05:16