Jenna Ortega otvorene kritizovala scenár seriálu Wednesday.Wikipedia/gage Skidmore Instagram/armchairexppod/
StoryEditor

Jenna Ortega otvorene kritizovala scenár seriálu Wednesday. Producent kontruje, že megahviezda je toxická

Michal Čiernik18.03.2023., 12:00h

Hviezda seriálu Wednesday v najnovšom rozhovore otvorene priznala, že nebola so scenárom úspešného spi-offu spokojná.

Lajkuj Brainee.sk na

V podcaste Daxa Sheparda, Amrchair Expert, Ortega povedala, že nič o postave Wednesday „nedávalo zmysel“ a musela zakročiť, aby napravila príbehovú linku. „Nemyslím si, že som niekedy musela pri natáčaní spraviť niečo podobné, ako v seriály Wednesday,“ povedala v epizóde podcastu Daxa Sheparda zo 6. marca.

Ortega očakávala, že bude seriál oveľa temnejší. „Až keď som si neskôr prečítala celú sériu som zistila, že je to pre mladšie publikum. Keď som sa prvýkrát prihlásila do šou, nemal som všetky scenáre. Myslela som, že to bude oveľa tmavšie. Nebolo…,“ priznala herečka

Vraj menila zlý scenár

Mladá herečka často menila a prepisovala scenár tesne pred nakrúcaním bez toho, aby to niekomu povedala. „Scenáristi si mysleli, že len improvizujem. Potom som si s nimi však musela sadnúť a vysvetliť im, prečo niektoré veci nemôžem robiť,“ Vysvetlila Ortega a dodala, že zmenila scenár, pretože sa obávala, že je „nudný“ a že nebude rezonovať u divákov. Predovšetkým chcela urobiť Wendesday sympatickejšou a menej zlou.

Reakcia producenta

Na vyjadrenia Ortegy reagoval na Twitteri producent Steven DeKnight. Hollywoodsky spisovateľ a producent odsúdil herečku Jennu Ortegu ako veľmi toxickú a neprofesionálnu. Autor seriálov ako Buffy, Daredevil či Spartacus povedal, že je nevhodné, aby Ortega takto hovorila o zákulisných veciach a o scenári.

DeKnightovi sa okrem toho nepáčilo aj vyjadrovanie herečky voči štábu. „Mala by sa tiež spýtať sama seba, ako by sa cítila, keby showrunneri poskytli rozhovor a hovorili o tom, aká náročná bola a ako odmietala spolupracovať,“ prezradil DeKnight. „Tento druh vyhlásenia je viac než nemiestny a toxický. Milujem jej prácu, ale život je príliš krátky na to, aby som sa v biznise zaoberal takýmito ľuďmi,“ dodal na záver.

Ortega neodpovedala na DeKnightovu kritiku, ale niekoľko dní po jej vystúpení v podcaste bola hosťom Saturday Night Live.

Herečka vyjadrila negatívny postoj k tvorbe seriálu už predtým, keď v októbri povedala, že jeden z režisérov, Tim Burton, „nechcel, aby som mala nejaký výraz alebo emócie“, proti čomu bojovala. 

image

Vedel si, že mladšiu verziu Wednesday stvárnila Karina z Maďarska? Plní si sny, hovorí jej mama

Kritizovala aj rozhodnutie mať viacerých režisérov. „Ešte nikdy nebolo v kuchyni toľko kuchárov,“ povedal o seriáli Ortega. „Bola som úplne stratená a zmätená,“ priznala. Séria bola aj napriek tomu druhým najväčším hitom Netflixu, hneď za Stranger Things. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 16:24