Záber zo seriálu WednesdayNetflix/
StoryEditor

Jenna Ortega má problém. Wednesday si ľudia zamilovali pre jej tanec, teraz vyšlo najavo, že ho nakrúcala s covidom

Miroslav Kamody07.12.2022., 11:00h

Na pľaci seriálu Wednesday sa objavil koronavírus. Namiesto prerušenia nakrúcania sa pokračovalo ďalej. Vznikla tak ikonická tanečná scéna.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál Wednesday z dielne streamovacej platformy Netflix sa stal absolútnym hitom. Prekonal sledovanosť štvrtej série Stranger Things a pomaly atakuje titul historicky najstreamovajšieho anglicky hovoriaceho seriálu na Netflixe.

Predstaviteľke hlavnej postavy Jenne Ortege pribudli za nieľko dní milióny fanúšikov na sociálnych sieťach a okamžite sa z nej stala jedna z najjagavejších hereckých hviezd roka. Mohol za to jej ikonický tanec, ktorý sa začal šíriť sociálnymi sieťami.

Koronavírus na pľaci

Teraz sa vša karta obracia. Ortega totiž odhalila, že pri natáčaní tanečnej scény bola nakazená koronavírusom, píše britský portál Independent.

image

Vytvorila choreografiu, ktorá sa stala hitom internetu. Kto je Jenna Ortega a prečo pobláznila online svet?

Scéna sa objavila v štvrtej epizóde, kedy sa na škole koná bál. Keď začne hrať singel skupiny The Cramp z roku 1981 s názvom Goo Goo Muck. Wednesday pri nej spustí svoju tanečnú choreografiu, ktorá sa stala virálnou a trednom na TikToku.

Ortega v rozhovore pre NME prezradila, že si scénu „choreografovala sama“. „Nie som tanečnica a som si istá, že je to zrejmé,“ dodala a vysvetlila: „Tú pieseň som dostala asi pred týždňom a jednoducho som si vybrala všetko, čo som mohla... je to šialené, pretože to bol môj prvý deň s covidom, takže natáčanie bolo hrozné.“

Ako ďalej povedala, pociťovala bolesti hrdla a medzi scénami jej podávali lieky, pretože sa čakalo na výsledky jej testov. Produkčná spoločnosť MGM uviedla, že „boli dodržané prísne covidové protokoly a keď bol pozitívny test potvrdený, produkcia odstránila Jennu z natáčania“.

Kritika od fanúšikov

Mnoho fanúšikov seriálu vyjadrilo nesúhlas a kritiku k rozhodnutiu, že 20-ročná herečka nakrúcala scénu infikovaná koronavírusom. Bolo to „nebezpečné, neetické a extrémne sebecké, a to ako z jej strany, tak aj zo strany režiséra aj producentov,“ napísal jeden z používateľov.

„Neexistuje absolútne žiadny pozitívny spôsob, ako priviesť herečku vedome k vystaveniu stoviek členov hereckého obsadenia a štábu covidom,“ napísal ďalší na Twitteri.

image

Seriálová novinka na Netflixe je absolútnym hitom. Prečo by si si mal Wednesday pozrieť aj ty?

Podľa ľudí toto rozhodnutie nebolo žiadnym „vytrvaním v ťažkostiach“, ale možnosť, ako ostatných vystaviť nákazlivému ochoreniu. Samozrejme, druhá skupina herečku bráni. Netflix sa nateraz k tejto kauze nevyjadril.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:30