Záber zo seriálu WednesdayNetflix
StoryEditor

Seriálová novinka na Netflixe je absolútnym hitom. Prečo by si si mal Wednesday pozrieť aj ty?

Miroslav Kamody26.11.2022., 10:30h

Streamovacia platforma Netflix opäť trafila klinec po hlavičke. Seriál Wednesday od Tima Burtona je veľkým hitom, ktorý si zamiluješ aj ty.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix vstáva ako fénix z popola. Po tohtoročnej panike spôsobenou prvým odlivom predplatiteľov za posledné desaťročie to vyzerá tak, že streamovacia platforma našla správny smer.

Nové originálne projekty sú kvalitné a čo je pre Netflix najdôležitejšie - vo veľkom sa o nich hovorí na sociálnych sieťach. Začalo to s predposlednou sériou Stranger Things či chváleným mysterióznym projektom 1899. Teraz sa k nim pridáva Wednesday.

image

Čo pozerať na Netflixe: Novinka, ktorá ti vyrazí dych. Tento seriál si môžeš pozrieť 40-tisíc rôznymi spôsobmi

Bizarná rodina je späť

Ide o osemdielny seriál, ktorý sa zameriava na múdru, sarkastickú a tak trochu bezcitnú Wednesday Addamsovú. Pamätať si ju môžeš z viacerých filmov a seriálov a bizarnej temnej rodinke, ktorá sa svojsky snažila riešiť (ne)tradičné problémy.

V novom seriáli mladá hrdinka, ktorej úsmev je vzácnejší ako jednorožec na konci dúhy, vyšetruje sériu vrážd a tu a tam sa na Akadémii Nevermore s niekým spriatelí. Urobí si ale aj pár nepriateľov.

O projekte sa začalo hovoriť ešte skôr, ako sme sa dočkali prvých záberov. Malo to prozaický dôvod. O réžiu sa postaral Tim Burton a hudbu si zobral na starosti Danny Elfman.

Táto dvojica nám už priniesla také pecky, ako Batman, Beetlejuice, Ospalá diera, Mŕtva nevesta, Charlie a továreň na čokoládu či Alica v krajine zázrakov. Očakávania boli teda poriadne vysoké. A čo je najdôležitejšie - aj splnené.

Harry Potter v burtonovskom šate

Seriálový príbeh zameraný na malú Wednesday má všetko, čo od projektu Tima Burtona ľudia očakávajú - skvelé herecké obsadenie, zaujímavý príbeh, komplexné postavy a tak trochu bizarný a temný príbeh, ktorý ťa okamžite pohltí.

Najväčšie slová chvály zbiera predstaviteľka Wednesday Jenna Ortega, o ktorej fanúšikovia hovoria ako o castingovom rozhodnutí roka. Dokonale je však kryjú chrbát aj ostatní herci na čele s Catherine Zeta-Jones, Luisom Guzmánom či Gwendoline Christie.

image

Netflix trhá s novým seriálom rekordy. Mysteriózny triler predbehol aj The Crown

Skvelým žmurknutím na fanúšikov týchto postáv je aj prítomnosť herečky Christiny Ricci. Tá totiž stvárnila Wednesday vo filme Rodina Addamsovcov z roku 1991 a rovnako tak v pokračoví z roku 1993. V seriáli hrá postavu menom Marilyn Thornhill.

Výhodou je aj dĺžka seriálu. Epizódy majú len 45 minút, takže si ho zvládneš pozrieť za jeden deň. V podstate dostaneš príbeh na štýl Harryho Pottera zabalený do burtonovského šatu, po ktorého dosledovaní si hneď začneš googliť, či bude ďalšia séria.

Nejasná budúcnosť

V tomto smere ťa ale nateraz sklameme. Oficiálne totiž o pokračovaní nepadlo ani slovo. Spolutvorca Alfred Gough sa ale v rozhovore podelil o to, že on a spolupracovník Miles Millar o tom diskutovali.

image

Záber zo seriálu Wednesday

Netflix

„Miles a ja sa o tom medzi sebou rozprávame. Vo svete Addamsovcov je toho určite viac, čo môžete preskúmať,“ povedal. Potenciálne by teda mohla existovať jedna séria pre každú postavu, no v tomto prípade len varíme z vody.

V ďalšom rozhovore pre Vanity Fair Millar a Gough vysvetlili, že nechcú, aby Wednesday bola vnímaná ako „reštart rodiny Addamsovcov“. Seriál sa zameriava na to, „čo sa stalo predtým“ a spoločne chceli priniesť do tohto gotického sveta niečo nové.

image

Hodiny onedlho dotikajú. Stranger Things sa rozlúči piatou sériou, toto všetko o nej vieme

„To je niečo, čo bolo pre show veľmi dôležité - že to nevyzeralo ako remake alebo reboot,“ povedal Millar. „Je to niečo, čo žije vo Vennovom diagrame toho, čo sa stalo predtým, ale je to jeho vlastná vec. Nesnaží sa to byť filmom alebo seriálom zo 60. rokov. To bolo pre nás a Tima veľmi dôležité.“

Budúcnosť týchto obľúbených postáv je teda nateraz zahalená rúškom tajomstva, takže si budeme musieť vystačiť s ôsmimi epizódami Wednesday. Na seriáli je však skvelé to, že sa ho oplatí pozrieť viackrát, takže o víkendový program máš postarané.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:26